Waar zoeken wagenparkbeheerders naar in een business line-uitvoering?

Volkswagen ID.3

Heel wat automerken pakken uit met voertuiguitrustingen op maat van professionelen. Maar waar onderscheidt een goede business line zich in? Wij maken de oefening aan de hand van de nieuwe Volkswagen ID.3.

De ID.3 het eerste model van het ID. Gamma, het 100% elektrisch gamma van Volkswagen, is reeds toe aan zijn eerste facelift. Die is visueel dankzij nieuw bumperwerk, maar ook functioneel via de zogenaamde air curtains, die de autonomie van deze EV vergroten. Hetzelfde geldt aan de binnenzijde. Het interieur van de nieuwe ID.3 combineert modern design met duurzame materialen. Nauwkeurige stiksels in een contrasterende kleur versterken het kwaliteitsgevoel nog meer. Voor de deurbekleding en stoelbekleding heeft Volkswagen ArtVelours Eco-microvezelmateriaal gebruikt, een stof die 71 procent gerecycled materiaal bevat. De zachte, met schuim gevoerde oppervlakken van het bestuurderscompartiment bieden zo een nieuwe tactiele ervaring. Het interieur is bovendien volledig vrij van dierlijke materialen.

Technologisch valt dan weer de intelligente routeplanner voor elektrische voertuigen op. Deze plant op lange trajecten de nodige laadstops om de bestemming zo snel mogelijk te bereiken, op basis van actuele verkeersinformatie en -voorspellingen en het laadniveau van de accu. De laadstops worden dynamisch geëvalueerd op basis van het vermogen van de laadstations. Dit betekent dat de routeplanningsfunctie twee korte oplaadpunten met hoog vermogen kan voorstellen in plaats van één lange oplaadstop met laag vermogen. Bovendien detecteert het systeem welke laadstations bezet zijn en stelt deze niet als eerste voor.

Speciale business editie

De Volkswagen ID.3 komt er ook in speciale Business-uitvoering, op maat van de wagenparken. Voor bestuurders die graag genieten van een hoger niveau van comfort en uitrusting. En uiteraard kunnen deze afwerkingen kunnen zelfs worden aangepast aan de specifieke wensen van elke klant.

Maar waarin onderscheidt een goede businessuitvoering zich? Uiteraard is een goede uitrusting, met onder meer GPS, achteruitrijcamera en leder interieur onontbeerlijk. De configuratie wordt immers aangepast aan de opties die de klanten in België het meest bestellen. Maar ook het fiscale plaatje moet kloppen. Dat je met een elektrische ID.3 kan rekenen op de hoogst mogelijke fiscale aftrekbaarheid, is evident. Maar daarenboven zorgen de nauwkeurig uitgekozen opties ook voor een uitstekende verhouding prijs/uitrusting en bijgevolg een aantrekkelijke huurprijs, een laag VAA en een hoge restwaarde.

Wil je meer te weten komen over de nieuwe Volkswagen ID.3? Klik dan op deze link of ga de wagen ontdekken bij je lokale concessiehouder.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3061 Leefdaal
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine