Waarom BYD wel inzet op traditionele dealers

BYD Belux

Eind vorig jaar communiceerde BYD  opening van nieuwe dealerships in Charleroi, Namen, Luik en een eerste opening in het Groothertogdom Luxemburg. Na de initiële drie dealerships in Brussel, Antwerpen en Gent en eerdere openingen elders in België, is BYD nu met 9 concessies vertegenwoordigd in de BeLux.

Na Brussel, Gent en Antwerpen, in eigen beheer van invoerder Inchcape, volgende nog de succesvolle openingen in Kortrijk door Group Vandecasteele en Hasselt door Paesmans Autogroup. Hiermee wordt BYD’s toewijding aan het leveren van innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen via zijn verkoop/naverkoopdealerships in heel België en Luxemburg verder versterkt.

“We zijn erg blij dat het merk vertegenwoordigd wordt door Paesmans in Hasselt en Vandecasteele in Kortrijk, waarmee we de hele regio Vlaanderen bestrijken. En we zijn verheugd om BYD op de Waalse markt te introduceren en samen te werken met GSL, Car Avenue en Declerc als onze exclusieve dealers in respectievelijk Charleroi, Luik en Luxemburg en Namen”, zegt Alexey Krapotkin, Managing Director bij Inchcape – BYD Belux , importeur van BYD in België en Luxemburg. “Deze samenwerkingen zijn een bewijs van onze toewijding om Belgische en Luxemburgse klanten te voorzien van hoogwaardige elektrische voertuigen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook uitstekende prestaties en geavanceerde technologie leveren, tegen betaalbare prijzen.”

BYD gaat hier resoluut in tegen de trend die veel nieuwe spelers op de automarkt volgen. Eentje van online verkoop en de afwezigheid van eigen dealers, op enkele belevingshubs in de steden na. BYD kiest echter resoluut voor de klassieke showroom om zijn klanten te informeren en te begeleiden in hun aankoopproces. Menselijk contact en de nabijheid bij de klant zijn immers twee waarden die de constructeur hoog in het vaandel draagt.

Eentje om U tegen te zeggen

Ondertussen breidt BYD zijn gamma in razendsnel tempo uit. De Han, de Tang en de Atto 3 kregen al snel het gezelschap van modellen uit de zogenaamde Ocean Series van het merk, de Dolphin en de Seal.

Tot dat subgamma behoort ook de laatste toevoeging aan het gamma van de Chinese constructeur, de Seal U, die in één van de belangrijkste segmenten van het moment meespeelt: het SUV D-segment. Dankzij zijn BYD Blade accu (71,8 of 87,0 kWh) en de maximaal 160 kW sterke elektromotor biedt de BYD SEAL U een geruststellende WLTP gecombineerde actieradius tot 500 km.

FLEET Connect biedt bedrijven toegang tot het netwerk van FLEET.be.
Om hun projecten en oplossingen te delen met de FLEET community.
Dit stuk is een samenwerking tussen FLEET Content Studio van Effective Media en BYD.

#Advertorial BYD Belux

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine