Zo ziet de elektrische toekomst van Audi eruit

Vorige week hadden we het al over de elektrische strategie van Porsche, maar ook Audi heeft zijn toekomstplannen klaar. En daar hoort ook een logischere naamgeving bij.

Eerlijk is eerlijk, de nomenclatuur bij Audi is niet altijd even logisch. De bijnaam “Sportback” slaat bijvoorbeeld op de hatchbackvariant bij de A3 en op de coupévariant bij onder meer de Q3. Maar Audi belooft beterschap. De e-tron kreeg bijvoorbeeld al logischere naam, hij heet vanaf nu Q8 e-tron, en dat is het begin van een logischere nomenclatuur in Ingolstadt. Eentje die ook de elektrische toekomstplannen van het merk met de vier ringen verraadt.

Vanaf nu zullen Audi’s met een even cijfer immers elektrische modellen aanduiden, versies met een oneven cijfer na de letter zullen nog altijd verbrandingsmotoren hebben. Iets wat nu al het geval is met de Q4 en de Q8, vertelde CEO Markus Duesmann bij AutoBild. En deze twee modellen krijgen snel gezelschap.

6, maar ook 8 en 4

De elektrische A6 in berline en breakvorm wist ons al eerder te verleiden met zijn opvallende lijnenspel, maar ook de SUV-versie staat binnenkort gepland. Van deze Q6 toonde Audi vorige week nog enkele camouflagefoto’s (zie onderaan dit artikel).

Ook de A8 krijgt een volelektrische versie, die gedeeltelijk gebaseerd zal zijn op de GrandSphere Concept Car. En ook de Audi A4 krijgt binnenkort een volledig elektrische variant. Als er nog een variant met verbrandingsmotor van deze wagens komt, zal dat met een andere naam zijn. Een A5 Avant of een A7 Berline als opvolger van A4 en A6 met verbrandingsmotor? Het zou zomaar kunnen…

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-ville
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine