Zoveel duurder werden bedrijfswagens op vijf jaar tijd

We spraken op deze website al enkele keren over het onderzoek van SD Worx betreffende de bedrijfswagen in België. Als laatste onderdeel haalt het bedrijf de gemiddelde kost aan van een bedrijfswagen. Die ging de afgelopen jaren flink de hoogte in.

Werkgevers geven steeds meer uit aan een bedrijfswagen. Het mediaan bedrag van de catalogusprijs van de nieuwe bedrijfsvoertuigen is de laatste vijf jaar met bijna een kwart gestegen (+24%): van 32.529 € in 2018 naar 40.280 € in 2023. Tussen 2022 en 2023 ging het om een stijging van 10%. Voor de min 25-jarigen is de mediaan catalogusprijs beperkt tot 31.112 €.

Mediaanwaarde catalogusprijs nieuwe wagens in 2023 naar leeftijd (in vergelijking met 5 jaar eerder)

“De catalogusprijs stijgt met de leeftijd, want vaak gekoppeld aan een  rol met meer verantwoordelijkheid. Sinds 2021 hebben de (hybride) benzines de (hybride) diesels ingehaald en zijn de elektrische voertuigen aan een snelle opmars bezig”, besluit Veerle Michiels van SD Worx.

Dat zien we ook in de cijfers die SD Worx ons gaf. Waar elektrische wagens in 2016 een zeer klein marktaandeel besloegen, vertegenwoordigden zij in het laatste kwartaal van 2023 al bijna een derde van de markt.

Evolutie van het brandstoftype van nieuwe bedrijfswagens
#Auto #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine