-11,2%: zo sterk daalde het aantal registraties van speed pedelecs in 2020

Niet alleen nieuwe en tweedehands auto’s hebben te lijden op het vlak van inschrijvingen. Ook speed pedelecs! Logisch, want hun dealers hebben hun deuren, net als de autodealers, moeten sluiten.

Volgens de cijfers van Traxio is het aantal inschrijvingen van snelle elektrische fietsen in het eerste kwartaal van het jaar 2020 met 11,2% gedaald. Alleen al in de maand maart bedroeg de daling 18,2%.

In totaal werden er in de eerste drie maanden van het jaar zo’n 2.383 speed pedelecs geregistreerd, waarvan slechts 58 in het Brusselse Gewest en… 48 in Wallonië.

Bedrijven (en met name de leasingsector) lopen voorop bij deze registraties, zoals blijkt uit onderstaande tabel:

Probleem voor de cijfers van april : een nummerplaat voor een speed pedelec kan nog steeds niet digitaal worden aangevraagd. “Aangezien speed pedelecs niet moeten verzekerd worden en de online applicatie van de DIV (webDIV) enkel toegankelijk is voor te verzekeren voertuigen, moet de eigenaar een nummerplaat aanvragen bij het lokale DIV-kantoor, dat momenteel echter gesloten is”, zegt men bij Traxio.

Top 10 ingeschreven speed pedelecs

Hier zijn de top 10 geregistreerde speed pedelecs in het eerste kwartaal van 2020, met hun aandeel in de verkoop aan particulieren, leasemaatschappijen en andere bedrijven. Het getal tussen haakjes achter de merknaam staat voor het aantal verkochte eenheden.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!