126,94 euro extra per maand voor thuiswerken?

Werken vanuit huis heeft kosten: een bureau inrichten, de kosten van kleine kantoorapparatuur, elektriciteit, water en verwarming, enzovoort. De Dienst Voorafgaande beslissingen in fiscale zaken heeft hieraan gedacht.

De werkgever kan dan op forfaitaire basis bijdragen in deze kosten, door een maandelijkse vergoeding van maximaal EUR 126,94 te betalen aan werknemers die thuis werken. Vandaag de dag varieert het forfaitaire bedrag in functie van de frequentie van het telewerk, meestal bepaald volgens categorieën van personeelsleden, specifiek voor elk bedrijf.

Deze vergoeding wordt niet beschouwd als een belastbare bezoldiging, maar als een vergoeding van de eigen kosten van de werkgever. Ze is ook niet onderworpen aan sociale zekerheidsbijdragen.

Ten gevolge van COVID-19

Als gevolg van de omstandigheden van het coronavirus en de verplichting om waar mogelijk te telewerken, is de maatregel uitgebreid.

126,94 euro is het bedrag dat voor thuiswerk kan worden toegekend aan alle categorieën personeel die in het kader van de maatregelen tegen COVID-19 moeten telewerken.

Werkgevers die deze toelage willen toekennen, kunnen daarom een aanvraag voor een specifieke regeling indienen, door het formulier te downloaden van deze website.

WAARSCHUWING: om dubbel werk te voorkomen, hebben werknemers dan geen recht meer op de huidige “kantoorkostenvergoeding” die ze maandelijks krijgen voor het werken vanuit huis.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!