Agentschapsmodel bij Stellantis weer stapje dichterbij

Het is al enkele maanden bekend dat Stellantis resoluut voor het agentschapsmodel kiest. Vorige week kwam dit nieuwe distributiemodel weer een stapje dichterbij, volgens een persbericht van de Europese dealerverenigen van de autogroep.

“De Europese verenigingen van dealers van de merken van de Stellantis-groep hebben talrijke ontmoetingen gehad met vertegenwoordigers van de fabrikant ontmoet in het kader van de onderhandelingen over het nieuwe distributiecontract (=het agentschapsmodel)”, lezen we.

“Na afloop van deze gesprekken zijn de Europese dealerverenigingen tevreden dat een akkoord is bereikt over een groot aantal contractuele punten. Zij zijn ook verheugd dat Stellantis rekening heeft gehouden met het standpunt van de dealers en dat er een nieuw bestuurscomité is opgericht waarin op Europees niveau de vertegenwoordigers van de Europese dealerverenigingen en Stellantis zitting hebben.
Dit Bestuurscomité zal het mogelijk maken dit nieuwe distributiemodel te starten in een relatie van hernieuwd vertrouwen tussen Stellantis en haar Europese distributienetwerken.”

Van Europees naar nationaal niveau

Het persbericht gaat verder: “Hoewel sommige verschillen niet konden worden overwonnen, is het nu tijd dat de nationale verenigingen, na dit lange, moeilijke maar vruchtbare werk, het bedrijfsmodel land per land en merk per merk op gecoördineerde wijze analyseren en valideren.”

“De Europese verenigingen zullen samen met de nationale verenigingen volledig betrokken blijven bij de implementatie en uitvoering van dit nieuwe contract.”

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending