ALD second life: wanneer een goede tweedehands een bedrijfswagen wordt

Enkele dagen geleden lanceerde ALD Automotive Belgium een pilootproject: ALD second life. De kans voor een bestuurder (vooral bij de KMO’s) om met een wagen uit een hogere categorie te rijden voor een lagere prijs. We leggen het even uit …

“We hebben ontdekt dat we geregeld over een grote stock beschikken van wagens die allemaal in gelijkaardige staat zijn en niet al te veel kilometers hebben”, legt Oriane de Coninck uit.

“Waarom kunnen we die dan geen tweede leven geven op de leasingmarkt? Bestuurders kunnen er zeker hun gading vinden. En hun bedrijven kunnen op die manier bestuurders voorstellen om met een wagen uit een hogere categorie te rijden, maar dan voor een prijs die 200 tot 250 euro lager ligt.”

Dit aanbod is vooral gericht op de KMO’s (vloten van minder dan 50 voertuigen vertelde ALD ons) waar de car policies minder strikt zijn en het gehele beslissingsproces sneller verloopt.

We herhalen wel dat het op dit moment louter om een test gaat. ALD second life stelt op dit moment slechts één model voor, een BMW 1-Reeks Hatch 116d Efficient Dynamics Editions uit 2015. In ieder geval zijn er in enkele dagen al een aantal bestellingen gebeurd. Genoeg om te spreken van een geslaagde test?

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!