Alfa Romeo Milano krijgt nieuwe naam

Stellantis – Alfa Romeo

Vorige week lanceerde Alfa Romeo zijn nieuwste wagen, een elektrische crossover genaamd “Milano”. Al was dat buiten een Italiaanse regeringsfunctionaris gerekend…

Zo verklaarde deze regeringsfunctionaris dat het gebruik van de naam “Milano” bij wet verboden is. Hoewel Alfa Romeo van mening was dat de naam voldeed aan alle wettelijke eisen en dat er zaken zijn die veel belangrijker zijn dan de naam van een nieuwe auto, heeft Alfa Romeo besloten de naam te veranderen van “Milano” in “Alfa Romeo Junior”.

Jean-Philippe Imparato – CEO Alfa Romeo: “We zijn ons er enorm van bewust dat dit moment in de geschiedenis van het merk gegrift zal blijven. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd ook een spannend moment. De keuze voor de naam Alfa Romeo Junior is volkomen natuurlijk, omdat deze naam sterk verbonden is met de geschiedenis van het merk en al sinds het begin tot onze favorieten en die van het publiek behoort. Als team kiezen we er opnieuw voor om onze passie voor het merk te delen en het product en onze klanten prioriteit te geven. We hebben besloten om de naam te veranderen, ook al weten we dat dit niet verplicht is, omdat we de positieve emotie die onze producten altijd hebben losgemaakt willen behouden en elke vorm van controverse willen vermijden. De aandacht die we de afgelopen dagen hebben gekregen voor onze nieuwe sportieve wagen is behoorlijk opwindend, want we hadden een ongekend aantal bezoeken op de online configurator, waardoor de website een paar uur crashte.”

Oorsprong van de naam “Alfa Romeo Junior

Na het succes van de Giulia en zijn Giulia Sprint GT coupéversie, ontworpen door Giugiaro voor Bertone, wil Alfa Romeo een jonger, nieuwer publiek aantrekken dat op zoek is naar een exclusieve auto zonder buitensporige aankoop- en gebruikskosten.

Op 26 september 1966 werd de GT 1300 Junior onthuld in Balocco en ondanks het ontbreken van de naam “Giulia” was hij de leider van een nieuwe Alfa Romeo generatie. Sterker nog, soortgelijke versies van de Spider-serie zullen ook worden geïdentificeerd met de Junior.

De belangrijkste mechanische variant is de toepassing van de 1290 cc ‑motor met dubbele nokkenas, die – dankzij de enkele voeding en de nieuwe timing – 89 pk levert voor een topsnelheid van meer dan 170 km/u, slechts iets minder dan die van de 1600, en het feit dat hij prestaties en rijplezier op hoog niveau kan leveren.

#Auto Stellantis – Alfa Romeo

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Stellantis & You Meiser 1030 Schaarbeek
Stellantis & You Drogenbos 1620 Drogenbos
Van Mossel Hasselt 3500 Hasselt
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine