Altijd en overal een voertuig voor elke missie: CAT maakt het waar!

Wie kent er de Groupe CAT niet? Deze onderneming doet net iets meer dan voertuigen en wisselstukken vervoeren. CAT staat garant voor meerwaarde en logistieke dienstverlening, en altijd op maat van de klant. Bij CAT worden kosten noch moeite gespaard om iedere schakel uit de ‘automotive’ sector op zijn wenken te bedienen.

CAT focust zich hoofdzakelijk op het aanreiken van logistieke oplossingen voor autofabrikanten, invoerders en alle andere spelers in de auto-industrie zoals concessiehouders, easingmaatschappijen, handelaars in tweedehandsvoertuigen, enz. Hierbij wordt het gehele traject doorlopen: van het verlaten van de fabriek tot aan de voordeur van de klant!

Seneffe, het nieuwe kloppende hart

Het eerste filiaal van de Groupe CAT ging in 1970 van start. Vandaag opereert CAT Benelux vanuit twee eigen centra, meer bepaald in Schijndel – in de buurt van Eindhoven – en Seneffe. De fonkelnieuwe installaties in Seneffe (Henegouwen) zijn gevestigd op een steenworp van de E19 (de as Bergen-Brussel-Antwerpen) en de E42 (de belangrijkste verkeersader in Wallonië). Het feit dat ook de Franse grens vlakbij is, benadrukt de expansie- en groeiambities van deze autologistieker. Ondanks deze uitgesproken ambities, worden er geen toegevingen gedaan
op de kwaliteit van de dienstverlening t.a.v. de klanten.

“In januari van 2017 hebben we onze intrek genomen in deze volledig gerenoveerde site van 18 hectaren in Seneffe”, zegt Raffaele Cordaro, commercieel directeur van CAT Benelux. “Wij beschikken hier over een  opslagcapaciteit van 9.000 voertuigen, naast de 2.500 die in Schijndel zijn opgeslagen.”

De vestiging in Seneffe is bovendien een duidelijk symbool van de strategie van de logistieke dienstverlener. “Tot 2011 maakten we deel uit van de Renault Group”, aldus Raffaele Cordaro. Dit is meteen ook de reden waarom
de onderneming al die jaren een vestiging had in Machelen-Vilvoorde op de site van de Renault-fabriek die nog steeds in conversie is.

“Renault is momenteel nog altijd onze grootste klant, maar ondertussen werken we ook voor andere merken zoals Mitsubishi, Nissan en Volvo. Op lokaal niveau bedienen we ook concessiehouders van Mercedes-Benz en Nissan”, voegt Raffaele Cordaro eraan toe. En het klantenbestand blijft groeien!

Logistiek…

CAT Benelux heeft geen problemen met grote volumes. Het beheert momenteel jaarlijks zo’n 280.000 voertuigen …. Raffaele Cordaro: “Wij bieden verschillende diensten en prestaties op maat aan zoals het transport van nieuwe en tweedehands voertuigen. Maar ook opslag, PDI (Pre Delivery Inspection), het monteren van opties, traditionele carrosserieherstellingen én smart repair en dat in functie van de huidige of toekomstige behoeften van de klanten.

Alleen al in Benelux stuurt CAT dagelijks ca. 100 vrachtwagens aan, waarvan het voor een kwart ook eigenaar is. “Tot 2009 waren we vervoerscommissionair”, herinnert de commercieel verantwoordelijke zich nog. “We hadden geen eigen vrachtwagens. Toen de Argentijn Manuel Antelo in 2007 hoofdaandeelhouder van de Groupe CAT geworden is, hebben we zwaar geïnvesteerd in eigen middelen. Hierbij ging het zowel over logistieke centra als vrachtwagens. Op Europees vlak beschikken we momenteel over 1.700 vrachtwagens.” Dit biedt deze wereldspeler meer manoeuvreerruimte en flexibiliteit.

… en meerwaarde!

In Seneffe staat alles in het teken van de kwaliteit t.a.v. de klanten. “Deze site is volledig afgesloten en beveiligd volgens de normen voor de opslag van voertuigen. We hebben bovendien gekozen voor een afbakening tussen de opslagruimte enerzijds en de transitzone waar de vrachtwagens geladen en gelost worden anderzijds. Dit heeft uiteraard te maken met de veiligheid van de voertuigen die op onze parking zijn opgeslagen. Van zodra de voertuigen gelost zijn, wordt er een controle uitgevoerd. Daarna wordt de aansprakelijkheid van de vrachtwagenbestuurder overgedragen naar CAT. Van daaruit gaat het ofwel naar de opslagruimte, of naar de werkplaats. Dit
hangt uiteraard af van de wensen van de klant.”

Het hoge woord is eruit: werkplaats! Het zou namelijk een beetje misplaatst zijn om CAT af te schilderen als louter een vervoerder van voertuigen en wisselstukken.

Op de site van Seneffe beschikt CAT over een werkplaats van 2.500 m2 waar het geheel aan diensten (PDI, koetswerk, plaatsen van toebehoren, enz.) garant staat voor de meerwaarde van deze logistieke dienstverlener. “Dankzij onze industriële carrosserie kunnen we tweedehandsvoertuigen renoveren, voertuigen lakken en voertuigen ombouwen in functie van het lastenboek van de klant. We beschikken bovendien over een atelier om voertuigen aan te passen of toebehoren te plaatsen. Hierbij heb ik het vooral over bedrijfsvoertuigen (houten laadvloer, inrichtingen, …).”

De site in Seneffe is momenteel goed voor de behandeling van ca. 35.000 voertuigen per jaar. “Onze ambitie is om dit aantal op termijn te verdubbelen”, zegt Raffaele Cordaro tot slot. Gelet op het professionalisme, de infrastructuur en de kwaliteitsvolle service kan dit niet echt een probleem zijn …

CAT in Europa

• 1,65 miljard euro omzet
• 96 centra
• 1.700 vrachtwagens
• 2.600 wagons voor autovervoer
• 8 miljoen vervoerde wagens
• Kwaliteitscertificaten: ISO9001, ISO 14001 en Ecovadis

Info & contact :

CAT Benelux – Groupe CAT
Rue Alfred Nobel
7180 Seneffe
www.groupecat.com
Raffaele Cordaro
Tel + 32 2 257 24 57
raffaele.cordaro@groupecat.com

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!