Arval ondersteunt verkeersveiligheid rond scholen met tekenwedstrijd

Arval safety weekDe United Nations Road Safety Week staat dit jaar in het teken van kinderen en veiligheid. Arval, dat zich sedert de ondertekening van het ‘European Road Safety Charter’ in 2011 engageert om het aantal ongevallen op de weg te verminderen, organiseerde dit jaar een tekenwedstrijd voor leerlingen uit het derde en vierde leerjaar. De leasingmaatschappij wil daarmee de verkeersveiligheid rond scholen helpen te verbeteren.
De opdracht was duidelijk, laat je fantasie de vrije loop en maak een tekening rond het thema ‘kinderen en veiligheid’. Het enthousiasme van de deelnemende lagere scholen was groot en de jury had het dan ook bijzonder moeilijk bij de eerste selectie. Alle genomineerde tekeningen werden op de speciale Facebook-pagina van Arval Belgium geplaatst. De onderneming vroeg vervolgens al haar bestuurders een kijkje te gaan nemen en hun favoriete inzending van zowel een Nederlandstalige als een Franstalige school te belonen met een ‘vind ik leuk’. Met 10.000 uitgebrachte stemmen was de wedstrijd een groot succes. De leerling die met zijn tekening de meeste ‘likes’ verzamelde, werd de winnaar en won voor zijn school EUR 1000 om te investeren in het domein verkeersveiligheid.
De winnaars zijn Henri uit het 4de leerjaar van De Lisblomme met 1911 stemmen en Alyssa uit het 3de leerjaar van de Ecole Libre de Gilly Sart Allet met 272 stemmen die uiteindelijk de meeste bezoekers van de Arval Belgium Facebook-pagina wisten te overtuigen met hun creatieve invulling van het thema. Op 23 en 24 juni trok Roberto Fonseca, general manager Arval Belgium, naar de winnende scholen en overhandigde er de hoofdprijs van EUR 1000.

Tags: Fleet