Axel Moorkens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Alcopa Groep

MoorkensNa het besluit van Dominique Moorkens om af te treden als Voorzitter van de Groep Alcopa, werd op de Algemene Vergadering van 26 april 2014 de benoeming van Axel Moorkens als nieuwe Voorzitter, voorgedragen door de Raad van Bestuur, bevestigd. Axel Moorkens was reeds bestuurder van de Groep en neemt sinds 26 april 2014 de nieuwe verantwoordelijkheid op als Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Sinds meer dan 43 jaar werkte Dominique Moorkens voor de Groep. Na 33 jaar als CEO werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur in 2009. Tijdens deze periode heeft de Groep een gestage groei meegemaakt en werden haar activiteiten uitgebreid buiten de landsgrenzen. Alcopa is vandaag actief in meer dan 15 landen in Europa, Afrika en Amerika met een omzet van meer dan  1,5 miljard euro.

Axel Moorkens (47), neef van Dominique Moorkens, is actief in de Alcopa Groep sinds 2009 als bestuurder binnen de Raad van Bestuur. Axel Moorkens heeft nog andere bestuursmandaten in verschillende sectoren. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Dominique Moorkens: “De familie hecht veel belang aan een sterk project in lijn met ondernemerschap en een langetermijnvisie, het zijn de factoren geweest van het succes van de Groep tot nu toe.” Axel Moorkens zegt “prioriteit te geven aan de ontwikkeling van de Groep door het permanent leveren van een meerwaarde aan onze klanten en het bestendigen van partnerships. ”

De Alcopa Groep met hoofdzetel in Kontich, bestaat uit zes zogenaamde business-lines: Alcadis (auto invoerderschap van Hyundai, Suzuki, Isuzu en SsangYong), MODIS (autodistributie), Moteo (invoer en distributie van tweewielers en onderdelen & accessoires), EOL (productie en distributie van kantoorbenodigdheden), AlcopaimmO (vastgoed) en AlcoDev (belast met de diversificatie van de Groep).

Deel dit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!