Ayvens bestelt tot 500.000 voertuigen bij Stellantis

LeasePlan ALD Automotive

Tot wel 500.000 voertuigen! Zo groot is de deal tussen Ayvens en Stellantis. De eerste grote volumes zullen al dit semester geleverd worden.

Ayvens, het bedrijf dat resulteerde uit de samenkomst van ALD Automotive en LeasePlan, en Stellantis, het bedrijf boven autoconstructeurs als Peugeot, Opel en Fiat, zijn tot een meerjarige kaderovereenkomst gekomen die dochterondernemingen van Ayvens aanmoedigt om tot 500.000 voertuigen te kopen voor haar langetermijnleasevloot in heel Europa gedurende de komende drie jaar. De eerste aanzienlijke leveringsvolumes worden verwacht in de eerste helft van 2024 en zullen gedurende het jaar doorgaan.

Een van de gedeelde prioriteiten zal zijn het integreren van het assortiment duurzame voertuigen van Stellantis om de multi-brandstrategie van Ayvens te ondersteunen.

Reacties

Carlos Tavares, CEO van Stellantis: “Ik ben verheugd een nieuwe baanbrekende overeenkomst met Ayvens aan te kondigen, die zal bijdragen aan de progressieve overgang van de klantenbasis van Ayvens naar het kiezen van meer duurzame mobiliteitsopties. Met onze gerenommeerde en geëlektrificeerde merken bieden we een voertuig op maat om aan elke behoefte, budget en levensstijl te voldoen. Deze samenwerking stelt zowel huidige als toekomstige klanten van Stellantis in staat om onze nieuwste innovaties uit eerste hand te ervaren, van geavanceerde aandrijving tot naadloze connectiviteit en ongeëvenaard comfort. Hun klanten zullen de ultieme testrit maken terwijl we de weg banen naar een gedecarboniseerde toekomst.”

Tim Albertsen, CEO van Ayvens: “We zijn zeer verheugd dat we deze kaderovereenkomst met Stellantis hebben bereikt in onze zoektocht om kwaliteitsvolle, multi-brand voertuigen aan onze klanten te leveren, die hen progressief zullen helpen in hun overgang naar meer duurzame uitstoot via een best-in-class productaanbod en servicekwaliteit. Deze commerciële samenwerking stelt ons in staat om nauw samen te werken met Stellantis om meer concurrerende prijzen voor onze klanten te garanderen en illustreert perfect ons vermogen om onze nieuwe schaal en koopkracht aan te wenden om betere waarde en synergieën te bereiken voor al onze stakeholders. De mobiliteitsindustrie is structureel een hoog-groeimarkt die wordt ondersteund door de verschuiving van klanten van eigendom naar gebruik, hun behoefte aan full-service lease-oplossingen, hun behoefte aan zichtbaarheid over hun kosten en hun inzet om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. We spelen een cruciale rol bij het creëren van een efficiënt en robuust ecosysteem met onze partners om de beste waarde en voordelen te leveren aan onze klanten bij hun overgang naar duurzame mobiliteit. Ons doel is om deze overgang te leiden en de toekomst van onze branche vorm te geven als de toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van duurzame mobiliteit.”

#Fleet Management LeasePlan ALD Automotive

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine