Bandenwissels opnieuw mogelijk op afspraak

Het wisselen van winterbanden wordt vanaf nu als dringende herstelling erkend en kan dus uitgevoerd worden na afspraak met de garage of bandencentrale, met het noodzakelijke respect voor de social distance. Dat vertelt ons mobiliteitsorganisatie VAB.

De reden waarom het vervangen van winterbanden door zomerbanden vanaf vandaag als dringende herstelling bestempeld wordt, is omdat dit zeer belangrijk is voor de veiligheid van de wagen.

Verhoogde verkeersveiligheid

Bij droog weer, een buitentemperatuur van 15°C en een snelheid van 50 km/u is de remweg van een auto met winterbanden maar liefst 25% langer dan die van een auto met zomerbanden. Hoe hoger de temperatuur, hoe langer de remweg van winterbanden wordt.

Bovendien slijten winterbanden sneller bij warm weer. De rubbersamenstelling is verschillend van een zomerband. Een winterband heeft een zacht rubber dat soepel blijft bij lage temperaturen, maar ook zeer snel slijt bij hoge temperaturen.

Extra veiligheidsmaatregelen

Opdat de monteurs niet in contact moeten komen met het interieur van de wagen, zal de klant gevraagd worden om de wagen zelf de werkplaats in te rijden tot op de brug. Uiteraard dienen klanten eveneens de regels rond social distancing te respecteren. Daarom zullen ze gevraagd worden om zoveel mogelijk buiten te wachten.

Als de klant zich niet geroepen voelt om zelf op en van de hefbrug te rijden, moeten ze enkel de contactsleutel bezorgen aan de receptionist. In dat geval zal de medewerker van de bandencentrale ook zowel bij aanvang als op het einde de wagen ontsmetten.

#Auto #Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending