Brusselse handelsrechtbank spreekt faillissement Ford-dealer Cegeac uit

Cegeac-optimDe Brusselse rechtbank van koophandel heeft vorige week dinsdag het faillissement uitgesproken van Ford-dealer Cegeac. Dat meldt de krant l’Echo en wordt bevestigd op de griffie van de rechtbank.

De Ford-dealer, één van de grootste van het land, had op 27 februari al de boeken neergelegd maar de rechtbank had het faillissement toen niet aanvaard omdat het dossier onvolledig was. Nadat de rechtbank bijkomende inlichtingen had gekregen, werd het faillissement wel uitgesproken en werd meester Goldschmit als curator aangeduid.       Cegeac kampte met een passief van om en bij de 10 miljoen euro en maakte de voorbije maanden zo’n 200.000 euro verlies per maand. Het bedrijf had ook achterstallige fiscale en RSZ-schulden ten bedrage van meer dan 600.000 euro. Daarvoor was met de RSZ een afbetalingsplan overeengekomen, maar dat wordt sinds februari niet meer gevolgd.

De Ford-dealer beschikte wel over een stock wagens die een kleine 9 miljoen euro waard is, maar die kon niet bij het actief gerekend worden. Ford zelf had midden februari al een sekwester gevraagd en gekregen voor die stock, nadat het eind november alle kredieten voor de verdeler had opgezegd.

De invoerder wilde enkel kwijt dat de klanten niet in de kou zullen blijven staan en wenste voorts geen verdere commentaar te leveren.

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending