CarNext.com biedt nu ook leaseformules aan

Na de on- en offline verkoop van jonge tweedehandswagens, is het sinds kort ook mogelijk om via CarNext.com een operationeel leasecontract af te sluiten voor een jonge, lage emissie zone vriendelijke, tweedehandswagen. Voor B2C Manager CarNext.com, Miguel Michiels, is deze formule – die tweedehands lease heet – een logische “next step”.

“Sinds kort kunnen klanten bij CarNext.com wagens op vrij korte termijn leasen. Het contract kan verschillende vormen aannemen. Zo is het mogelijk om de duurtijd op 12 of 24 maanden vast te leggen en het aantal gereden kilometers per jaar kan variëren tussen 10, 20 of 30.000”, vertelt Miguel Michiels.

CarNext.com richt zich met deze formule op een specifieke doelgroep: startende kleine ondernemingen of zelfstandigen. Uit onderzoek bleek immers dat LeasePlan met een traditioneel operationeel leasecontract van een nieuwe wagen soms niet helemaal op de noden van deze groep ondernemers kon inspelen. “Voor starters is het namelijk belangrijk om voor een grote en goed uitgeruste wagen te opteren omdat dit nu eenmaal bijdraagt tot een positief imago. Maar een wagen van dat kaliber ligt voor hen nog al te vaak buiten handbereik door de hogere huurprijs. Dankzij CarNext.com kunnen we deze groep nu wel bereiken”, legt de B2C Manager van CarNext.com uit.

Best of both worlds

Dankzij de tweedehands leaseformule van CarNext.com kunnen ondernemers een wagen in een hoger segment kiezen zonder dat dat dit voor een te zware druk op de cashflow zorgt. “Dit blijkt immers wanneer we de vergelijking maken tussen het leasen van een nieuwe wagen via LeasePlan op 24 maanden en bij CarNext.com met dezelfde duurtijd. Bovendien zijn de voordelen van het operationele leasecontract van een tweedehandswagen gelijk aan die van het traditionele leasecontract van een nieuwe wagen. “We bieden exact dezelfde service aan tijdens de looptijd van het contract. Onderhoud, banden, pechverhelping, verzekering, etc.: alles is inbegrepen waardoor de bestuurder op dezelfde manier ontzorgd wordt.”

Voor CarNext.com wordt het de komende maanden wat afwachten hoe het doelpubliek zal reageren. Indien dit positief blijft, zal er bekeken worden op welke manier de service nog uitgebreid kan worden. “Zowel voor de kilometrages als de duurtijd van het contract zouden er in de toekomst meer variatie kunnen komen. Dit is nog maar de start, maar het is nu al duidelijk dat er veel potentieel in dit product zit”, besluit Miguel Michiels.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!