Covid-19: garages blijven open voor herstellingen

Deze vrijdagavond hing heel België aan de lippen van de Eerste Minster Alexander Decroo. Er worden strenge maatregelen genomen om de “pijlsnelle toename” van het Covid 19-virus in te dijken.

Geen beperking op verplaatsingen

Alle niet-essentiële winkels sluiten op maandag 2 november, maar kunnen wel een afhaal- of bezorgdienst opzetten. Deze maatregel zal op 1 december worden geëvalueerd.

De showrooms bij de dealers blijven daarom gesloten. Werkplaatsen (ook bij fietswinkels) blijven open voor reparaties.

En wat met de levering van nieuwe voertuigen? Vallen ze in de categorie “afhaal- of thuisbezorging”? Het antwoord is op dit moment niet duidelijk. We houden u zo snel mogelijk op de hoogte.

Voertuigverhuurbedrijven zouden ook hun activiteiten voort moeten kunnen zetten, aangezien zij als essentieel zijn erkend.

Telewerken is weer verplicht waar mogelijk. De overheid kondigt controles in bedrijven aan. Waar dit niet mogelijk is, zal het dragen van maskers, social distancing en ventilatie van gebouwen moeten worden gerespecteerd.

We polsten ook al naar een reactie bij de woordvoerder van Traxio, Filip Rylant. Hij wil op dit ogenblik nog niet officieel reageren: “Er is teveel onduidelijkheid. We wachten het ministerieel besluit af. Dat zou – hopelijk – meer duidelijkheid moeten brengen.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Trending