De Fleettoppers op het salon van Brussel (deel 1)

Ook zij die geïnteresseerd zijn in een bedrijfswagen worden op het Autosalon van Brussel op hun wenken bediend. Hieronder geven we alvast een overzicht van twintig niet te missen fleetwagens op het salon, de rest van de lijst vindt u hier.

1 BMW X2

Deze X2 beleeft zijn Europese première in Brussel. Deze dynamischere en jongere variant bouwt voort op het succesrecept van zijn grotere broers X4 en X6 en moet punten scoren in het boomende segment van de compacte SUV’s.

2 BMW i3 en i3S

BMW’s kleine elektrische wagen kreeg tijdens het Salon van Frankfurt een upgrade die het Belgische publiek voor het eerst in Brussel kan bewonderen. Meer nog, de i3 kreeg er met de i3S een sportief broertje bij. Beide wagens krijgen een batterij van 33kWh, een vooruitgang van 8kWh.

3 MINI Cooper S E Countryman

Ook Mini gaat aan de stekker met deze Cooper S E Countryman die in Brussel zijn Europese première krijgt. Deze plug-in Mini krijgt de aandrijflijn van de BMW 225 xe Active Tourer, goed voor een op papier elektrisch bereik van 42 km.

4 Audi A8

Met de A8 brengt Audi zijn vlaggenschip mee naar Brussel. En die is autonomer dan ooit. De Traffic Jam Pilot neemt in files tot een snelheid van 60 km/u de bediening over van de bestuurder. Hierdoor kan hij zelfstandig remmen, vertrekken, optrekken en zelfs bochten nemen.

5 Audi A7 Sportback

Er zijn weinig wagens die de vorm van een Gran Turismo zo mooi belichamen als deze Audi A7 Sportback. In totaal 39 rijbijstandssystemen om de taak van de bestuurder te verlichten en kan hij helemaal zelfstandig parkeren.

6 Volkswagen Tiguan Allspace

Met de Tiguan Allspace vult VW de leemte tussen de Tiguan en de Touareg. Hij krijgt een 215 mm langer koetswerk en 109 mm langere wielbasis dan zijn kleinere broer en is optioneel uitgerust met 7 zitplaatsen.

7 Volkswagen Polo

Volkswagen vernieuwde haar Polo en maakte het model groter dan ooit (nu al groter dan een Golf IV). Dankzij haar nieuwe platform is de Polo ook technologischer dan ooit. Front Assist, Blind Spot Detection en Adaptive Cruise Control zijn allemaal beschikbaar op de VW.

8 Mitsubishi Eclipse Cross

De Eclipse Cross is het eerste nieuwe model in jaren voor Mitsubishi. Deze nieuwe SUV coupé zet in op smartphonebediening en krijgt een, en dit zijn de woorden van de constructeur zelf, polariserende achterkant.

9 Porsche Panamera S E-Hybrid

Ook in Zuffenhausen zetten ze al enige tijd in op hybridewagens. Deze Panamera Turbo S E-Hybrid heeft een grote batterij (14,1 kWh), maar wordt niet als plug-in hybride gezien omdat zijn uitstoot boven de 50 g CO2/km zit (56).

10 Porsche Cayenne

In Brussel kan het publiek het nieuwe gamma van de Cayenne ontdekken, dat recent nog werd opgefrist. Zowel de V6, S en Turbo kan je terugvinden op de stand van de Duitse constructeur.

11 Hyundai Kona

Crossovers scoren vandaag en dat weten ze bij Hyundai maar al te goed. De Koreanen stellen in Brussel de Kona voor, een kleine SUV uit het B-segment volgestouwd met connectiviteitsoplossingen en rijhulpsystemen.

12 Hyundai Ioniq

De Ioniq is de scherpst geprijsde plug-in op de markt, maar heeft toch een uitgebreid standaardpakket met automatische airco, keyless go, navigatie en een actieve cruise control. Indien de wetgever de minimale batterijcapaciteit verlaagt, blijft hij ook 100% aftrekbaar.

13 Toyota Land Cruiser

Toyota brengt de nieuwe versie van haar werkpaard, de Land Cruiser, mee naar Brussel. De wagen beleeft in Brussel zelfs zijn Belgische première.

14 Toyota Yaris Hybrid

Na zes dienstjaren begon de leeftijd toch wat door te wegen bij de Toyota Yaris. Toyota kwam dit jaar dan ook met een grondige facelift. En met succes. Als een van de meest betaalbare hybrides op de markt is de Yaris een van de verkoopstoppers van de Japanse constructeur.

15 Lexus LS 500

Ook het vlaggenschip van Lexus, de LS 500, krijgt haar Belgische première in Brussel. En luxe is nog altijd een van de sleutelwoorden: denk maar aan origami-elementen aan de binnenkant van de deur en hoogwaardige houtsoorten.

16 Volvo XC40

De Volvo XC40 zal de kortste weg naar Brussel moeten afleggen. De wagen wordt immers in Gent gebouwd. De compacte SUV krijgt standaard vierwielaandrijving en een luxueus en praktisch interieur.

17 Jeep Compass

Het segment van de compacte SUV’s boomt en dan kan Jeep natuurlijk niet achterblijven. Jeep verwacht dan ook veel van dit model.

18 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa geeft de snelste versie van zijn eerste SUV ooit een Belgische première op het Salon van Brussel. Deze Alfa kan alvast serieuze adelbrieven voorleggen. Met een tijd van 7 minuten en 51 seconden is hij bijvoorbeeld de snelste SUV rond de Nurburgring.

19 Dacia Duster

De Duster begint aan haar tweede generatie. Dit najaar stoft Dacia zijn budget-SUV grondig af, de vernieuwde Duster pakt onder meer uit met een opgewaardeerd interieur, een minder onbehouwen look en nieuwe comfortsnufjes.

20 Fiat Tipo

De Tipo is een van de succesnummers bij Fiat, goed voor maar liefst 25% van de verkoop in ons land. In Brussel presenteren de Italianen twee nieuwe uitrustingsniveaus’, de Tech Edition en S-Design, beschikbaar op de Hatchback en Station Wagon.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!