Deze laadpalen kan je als particulier aftrekken van de belastingen

Bedrijven kunnen al lange tijd de plaatsing van hun laadinfrastructuur fiscaal inbrengen, maar sinds september is dit ook mogelijk voor particulieren.

Wie als particulier tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 kiest voor een aankoop en plaatsing van een laadstation thuis, dit geldt zowel eigenaars als huurders, zal kunnen rekenen op een belastingvermindering op de investering. Om de versnelling in te zetten, zal de vermindering stelselmatig afbouwen in de tijd. Wie deze investering doet tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 zal kunnen rekenen op een belastingvermindering van 45%. Dit tarief daalt tot 30% in 2023 en tot 15% in 2024.

Lijst zoals de fake hybrids

Het bedrag waarvoor een belastingvermindering kan worden verleend en waarop ze wordt berekend, is beperkt tot 1.500 euro per laadpaal en per belastingplichtige. Voor particulieren moet het laadstation wel intelligent zijn (i.c. het kan de laadtijd en laadvermogen sturen) en mag enkel gebruikmaken van groene stroom. Hier kan je er alles over lezen. Ook de regels voor bedrijven kan je in voorgaand artikel nogmaals nalezen.

Om particulieren bij te staan geeft de overheid de kans aan fabrikanten, invoerders en installateurs om de door hen aangeboden producten die voldoen aan de definitie van de wet te registreren. De lijst is raadpleegbaar op de website van de overheid of hier in bijlage en zal geregeld geüpdatet worden. De parallel met de lijst van fake hybrids valt snel te trekken.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine