Deze plug-in hybrides zijn (bijna) 100% aftrekbaar

De ‘fake hybride’ … er vloeide al veel inkt over deze benaming en de exacte invulling ervan is al een aantal keer veranderd, maar sinds 1 januari wordt een deel van de bestuurders van een aantal stekkerhybrides fiscaal afgestraft. Maar welke PHEV’s zijn niet ‘vals’ en met andere woorden 100% aftrekbaar? Wij hebben ze allemaal opgelijst!

Download gratis het volledige overzicht van 100% aftrekbare voertuigen!

Voor de exacte fiscale behandeling van de plug-in hybride verwijzen we u graag door naar ons overzicht van de fiscaliteit van de bedrijfswagen in 2020. Maar zoals u waarschijnlijk wel weet, is de fiscaliteit van PHEV’s gebaseerd op de grootte van hun batterij en hun CO2-uitstoot. Vooral duurdere, grotere SUV’s vallen hierdoor uit de boot (Porsche Cayenne, Bentley Bentayga, Range Rover, …).

Het overzicht hieronder toont de wagens die wel aan de voorwaarden voor een fiscaal vriendelijke behandeling beantwoorden. We geven wel nog twee waarschuwingen mee: van niet alle wagens zijn de CO2-cijfers en het gewicht gehomologeerd of te vinden op de perssites van de bewuste merken. Daarom vindt u bijvoorbeeld nog geen Kia XCeed, VW Golf VIII of Seat Tarraco in het overzicht.

Daarenboven hangt de CO2-uitstoot af van de opties en de uitvoering van het model. Zo is de BMW 7 Reeks in theorie bijna 100% aftrekbaar, al komt hij als XDrive (vierwielaandrijving) boven de 50 gram en wordt hij fiscaal afgestraft met een aftrekbaarheid van … 50%. Laat u dus goed inlichten wanneer u overgaat tot de aankoop van een plug-in hybride.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine