Dieselgate: 320.000 voertuigen van de Volkswagen Groep teruggeroepen

Volkswagen1

De federale Duitse overheid (KBA) heeft beslist dat voertuigen van de VW-groep die zijn uitgerust met de dieselmotor van het type EA189 en de niet-conforme software verplicht moeten teruggeroepen worden om de nodige wijzigingen aan te brengen.

D’Ieteren Auto, de invoerder van de merken van de Volkswagen Groep,  is daar blij om. Het was immers van meet af aan de bedoeling van D’Ieteren om alle betrokken voertuigen die in België ingeschreven zijn te laten voldoen aan de geldende wettelijke normen.

Momenteel beschikt D’Ieteren Auto over geen gedetailleerde informatie over de kalender en de technische procedures die door de Volkswagen Groep zullen uitgevoerd worden. Van zodra die beschikbaar is, zal D’Ieteren zo snel mogelijk alle klanten van de 320.000 betrokken voertuigen contacteren.

 

Ter herinnering: de Volkswagen Groep heeft reeds verklaard dat het alle kosten van de terugroepactie zal bekostigen en garandeert ook dat er geen gevolgen zullen zijn voor de veiligheid en het rijgedrag van de voertuigen.

Daarbij dient wel gezegd te worden dat enkele advocaten die momenteel een 500-tal klanten vertegenwoordigen, hun klanten de raad geven om de wijziging niet te laten uitvoeren. Zij gebruiken daarbij het argument – dat later ongetwijfeld voor de rechtbank zal gebruikt worden – dat de voertuigen meer zouden kunnen verbruiken of minder vermogen zullen hebben na de wijziging.

D’Ieteren Auto betreurt dat het zijn klanten momenteel niet meer info kan geven. Voor een recente stand van zaken en vaak gestelde vragen, kunnen klanten ondertussen wel terecht op de site www.customercare.dieteren.be .

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto
Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be of bel 0472 / 80 26 25)

Heremans 1740 Ternat
Jennes 3190 Boortmeerbeek
Vergotte 8790 Waregem
Jennes 3200 Aarschot
Jennes 1830 Machelen
Heremans 1702 Groot-Bijgaarden
Jennes 3190 Boortmeerbeek
Vergotte 8790 Waregem