Distributie: Louyet klaar om een deel van de activiteiten van Ginion over te nemen

Louyet Group wacht alleen nog op groen licht van de mededingingsautoriteiten om  een deel van de distributieactiviteiten van Ginion Group over te nemen. Zodra dat akkoord een feit is, zullen de activiteiten van BMW, BMW Motorrad en MINI van Ginion Group deel uitmaken van Louyet Group. Hiermee wordt deze laatste een speler van een ongeëvenaarde omvang in België. Voor wat Rolls-Royce en McLaren betreft, zijn de onderhandelingen nog gaande.

Met meer dan 60 jaar ervaring met BMW en 7 bestaande vestigingen voor BMW, BMW Motorrad en MINI (Brussel, Charleroi, La Louvière, Marcinelle, Mons, Sambreville en Sint-Pieters-Leeuw) is de Louyet Group de ideale overnemer voor Ginion Group.

Laurent Louyet: “Onze groep is in de loop der jaren gestaag gegroeid, wat er voor gezorgd heeft dat we op een efficiënte manier het hoofd kunnen bieden aan veranderende omstandigheden. Wij kijken de toekomst vol vertrouwen tegemoet en zijn ervan overtuigd dat de ervaring van de werknemers van Ginion Group ons veel know-how zal verschaffen en vice versa. Ons objectief blijft gemeenschappellijk : de tevredenheid van onze klanten. “

Met deze overname kan Louyet Group nog beter inspelen op de groei van de elektrische  mobiliteitsmarkt. De geografische verdeling van de verschillende sites creëert daarnaast extra mogelijkheden tot  synergieën. Door de uitbreiding kan de groep haar klanten bovendien een zo breed mogelijke waaier van zowel nieuwe als jonge tweedehandswagens aanbieden.”

“Wij hebben altijd een vriendschaps- en vertrouwensrelatie gehad met Stéphane Sertang, CEO van Ginion Group, en wij kijken ernaar uit om verder te werken aan wat hij en zijn team hebben opgebouwd”, zegt Laurent Louyet, CEO van Louyet Group.

De toekomst van Ginion Group

Ginion Group heeft dit jaar zijn 55 jaar gevierd. Van een benzinestation dat in 1966 door Freddy Ginion in Waals-Brabant werd opgericht, is de groep uitgegroeid tot een belangrijke speler in de invoer en distributie van wagens in België en het Groothertogdom Luxemburg.

Stéphane Sertang: “Vandaag zien wij dat de autodistributiesector aan het veranderen is en om ons voor te bereiden op morgen, hebben wij besloten ons toe te leggen op nieuwe activiteiten:

1) Gedeelde en duurzame mobiliteit: Ginion Mobility Solutions bevordert gedeelde en duurzame mobiliteit.
2) Vrijetijdsmobiliteit: Ginion Group gaat verder met zijn activiteiten in de vrijetijdsmobiliteit met zijn verkoopspunten Ferrari Francorchamps Motors Brussels en Ferrari Francorchamps Motors Luxembourg, Ginion Classics (verdeling van prestigieuze oldtimers en collectiewagens) en Master Switch (organisatie van evenementen en rally’s rond de klassieke en collectiewagens).
3) De verdeling en opslag van energie: Ginion Group werkt bijvoorbeeld aan de optimalisatie van e-mobiliteit doorheen zijn partnership met, CenEnergy.
4) Verantwoord vastgoed: Ginion Group is overtuigd van het belang van duurzamer en ecologischer bouwen.

We danken van harte onze trouwe klanten en partners voor hun vertrouwen, alsook al onze medewerkers met wie wij zeer trots en blij waren dit hoofdstuk van onze geschiedenis te kunnen delen.

We hebben vertrouwen in de toekomst en zijn ervan overtuigd dat de knowhow en vaardigheden die door alle medewerkers van de Ginion Group zijn verworven, de teams van de Louyet Group in een nieuwe dimensie zullen verrijken. We wensen deze nieuwe entiteit veel succes, die zo een speler van ongekende omvang zal worden in België en het Groothertogdom Luxemburg”.

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending