Een bedrijfswagen voor de werknemers van ArcelorMittal in Luik ?

Picture : ArcelorMittal

Eind 2015 stelde ArcelorMittal aan 4.700 werknemers van haar site in Gent voor om een deel van hun loon in te ruilen voor een bedrijfswagen. Zonder verplichting, uiteraard. Volgens de krant De Tijd hebben in totaal zowat 1.200 werknemers gekozen om aan dit wagenprogramma mee te doen.

Nu heeft ’s werelds grootste staalproducent hetzelfde voorstel gedaan aan de werknemers van haar Luikse site, leert wederom De Tijd ons. “Alle medewerkers van ArcelorMittal Gent en Luik mogen een wagen in leasing nemen voor vier jaar indien zij een deel van hun loon inruilen”, verklaarde Cornelis, woordvoerder van ArcelorMittal Gent-Luik aan onze collega’s van het financiële dagblad. “Ze hebben ook de keuze om voor een ecologischer model te gaan, zoals een elektrische wagen bijvoorbeeld.”

Wat in geval van ziekte?

Het lijkt erop dat de bijdrage maximaal 550 euro van het maandelijkse brutosalaris bedraagt.

Hoewel de vakbonden toegeven dat veel werknemers het voorstel aanvaarden, stellen ze zich toch enkele vragen: “Het gaat immers niet echt om een bedrijfswagen, want er hoort geen tankkaart bij. Daarenboven mogen we niet vergeten dat het systeem gevolgen heeft voor de vakantiedagen, de eindejaarspremies en waarschijnlijk ook het pensioen. Daarbij komt dat werknemers die ziek worden en op het ziekenfonds terugvallen in financiële moeilijkheden kunnen raken. Zij moeten immers de leasing blijven afbetalen met het geld dat zij van het ziekenfonds krijgen.”

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!