Een flexibel kantoor in de buurt? De app Deskonmyway toont u de weg …

Om gedemotiveerde werknemers die in de file staan te helpen, heeft HR-dienstverlener SD Worx een app ontwikkeld waarmee ze een flexibele werkplek kunnen boeken bij een bedrijf in de buurt. De naam van de app. Deskonmyway.

Samen met enkele andere bedrijven start SD Worx een proefproject langs de E313 tussen Limburg en Antwerpen. Als dat aanslaat, wil SD Worx snel uitbreiden naar andere drukke verkeersassen.

Hoe werkt het?

Wie een tijdelijke werkplek zoekt, krijgt via de app Deskonmyway op een kaart een overzicht van beschikbare flexwerkplekken in de buurt. Je kiest er een uit en drukt op “reserveren”. De app leidt je vervolgens tot aan het juiste adres. Er zijn geen reservaties vooraf nodig. Bedrijven kunnen als aanbieder werkplekken in de app toevoegen en verwijderen en beslissen zelf welke plekken ze wanneer vrijgeven. Zo kunnen ze hun leegstaande werkplekken optimaal benutten. Deelnemende bedrijven beslissen zelf hoeveel ze voor een werkplek aanrekenen, SD Worx vraagt als tussenpartij en aanbieder van het platform in de toekomst een kleine commissie.

Gratis testen

“Het project is nog maar pas begonnen en het succes is natuurlijk in grote mate afhankelijk van het aantal bedrijven dat participeert”, zegt Innovation Manager Rob Luyten bij SD Worx. Momenteel biedt Frame 21 in Herentals kantoorruimte aan en ook onze eigen kantoren in Geel en Schelle doen mee. Medewerkers van IT-bedrijf Infosupport testen momenteel de app. We hopen dat het aantal bedrijven en gebruikers snel toeneemt, zodat we met onze app het fileleed wat kunnen verzachten”. Tijdens de proefperiode die loopt tot eind dit jaar, kunnen pendelaars tussen Limburg en Antwerpen Deskonmyway gratis uitproberen. De app kun je gebruiken via https://app.deskonmyway.be.

Geïnteresseerde bedrijven in de buurt van de E313 of andere drukke verkeersassen kunnen zich aanmelden via deskonmyway@sdworx.com.

De app is niet alleen bestemd voor werknemers die in de file staan. Wie om andere redenen een flexibele werkplek zoekt, kan er ook gebruik van maken.

 

 

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!