Elektrisch rijden wordt een stuk aantrekkelijker in België

d0368d10-ae11-45d6-ba8c-ed54644997acBestuurders van elektrische wagens in België profiteren vanaf heden van het grootste netwerk van laadpunten in Europe en een uitgebreid dienstenpakket om het opladen van zijn EV zo comfortabel mogelijk te maken.

ThePluginCompany, marktleider op het gebied van oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens, heeft hiervoor een partnership gesloten met The New Motion, marktleider voor EV dienstverlening aan bestuurders. Hiermee wordt het grootste netwerk van België, bestaande uit 500 online oplaadpunten, ontsloten binnen het lovetoload netwerk van The New Motion. Het lovetoload netwerk is met 5.000 intensief gebruikte laadpunten het grootste en snelst groeiende netwerk van EV laadpunten in Europa.

ThePluginCompany, sinds jaren marktleider in België op het gebied van verkoop en installatie van oplaadinfrastructuur, herkende bij haar klanten een groeiende vraag naar gebruikersvriendelijke oplossingen voor het opladen van de wagen. Door een partnership aan te gaan met The New Motion kan zij haar klanten voortaan voorzien van toegang tot een grensoverschrijdend netwerk van laadpunten en een passend dienstenpakket.

“The New Motion beschikt over het grootste netwerk van laadpunten in Europa’, zegt Leo van Geyt van ThePluginCompany. “Om toegang tot dit netwerk te krijgen bieden we onze klanten binnenkort een laadpas aan die op al deze laadpunten te gebruiken is. Deze pas zal ook toegang gaan bieden tot oplaadpunten van zoveel mogelijke andere exploitanten met wie we daarover afspraken maken”.

De klant kan via een speciale webportal, lovetoload.com, precies zien op welke laadpunten hij zijn laadpas heeft gebruikt en hoeveel stroom hij daarbij heeft afgenomen  Met een abonnement op lovetoload kan de klant zelf zijn voorkeuren instellen om zijn stroomkosten automatisch te verrekenen. Ook kan de klant zijn laadpunt thuis openstellen voor (betaald) gastverbruik en de stroomkosten voor zakelijk laden thuis automatisch laten vergoeden door zijn werkgever of leasemaatschappij. Met deze service heeft de klant al zijn dataverbruik op één plek en wordt de administratie eenvoudig en automatisch geregeld.

Voor The New Motion is het partnership met ThePluginCompany een logische stap. “Dit partnership met ThePluginCompany is onderdeel van onze strategie om ons platform voor EV diensten, in samenwerking met lokale partners in verschillende Europese landen, beschikbaar te maken voor zoveel mogelijke berijders en locaties”, aldus Bas van der Pompe van The New Motion. “Door de integratie van het netwerk van ThePluginCompany binnen ons huidige lovetoload netwerk maken we het een stuk eenvoudiger voor de Belgische EV bestuurders om zorgeloos en comfortabel hun wagen op te laden. Daarnaast werken we hard aan nieuwe EV diensten op het gebied van energie en batterijmanagement, die onze klanten in staat stellen hun EV zo optimaal mogelijk te gebruiken”.

The New Motion – Moving together to a better Belgium

The New Motion wil voor iedereen in België grenzeloze mobiliteit, in haar schoonste vorm. The New Motion juicht mobiliteit op basis van hernieuwbare energie toe. Door het betaalbaar te maken en door te laten zien dat het cool, fun and fast is. Ook bouwt The New Motion aan het love to load netwerk, een netwerk van intelligente snelladers en intelligente normale laders (lolo smart), die toegankelijk zijn met een enkele pas. The New Motion voorziet iedereen die elektrisch wil rijden van laadoplossingen zodat er overal veilig en gemakkelijk geladen kan worden. Voor meer informatie: www.thenewmotion.be

ThePluginCompany – Plugin to green mobility!

ThePluginCompany is een toonaangevende Belgische KMO voor duurzame en gebruiksvriendelijke “plugin” oplossingen voor het opladen en rijden van elektrische voertuigen. Al onze intelligente plugin oplaadpunten  zijn pareltjes qua design door een uitmuntend en zeer stijlvol ontwerp en garanderen een vlekkeloze en veilige werking.

Onze missie bestaat eruit om duurzame producten en diensten te ontwikkelen ten voordele van elektrische mobiliteit in België en andere Europese landen. Voor meer informatie: www.theplugincompany.com

Tags: Mobiliteit