Eurofleet Consult lanceert gratis TCO handboek

De Belgische autofiscaliteit is bijzonder complex. De verkeersbelastingen zijn regionale bevoegdheden, terwijl btw, verworpen uitgavenbelasting en het voordeel van alle aard, net als de solidariteitsbijdrage federale materie zijn. Tegelijk stijgen de kosten voor brandstoffen en elektriciteit naar ongekende hoogten en wordt de keuze voor het juiste vervoermiddel door het veranderende aanbod en de versnelde elektrificatietrend steeds moeilijker.

Om iedereen die professioneel (een deel van) zijn tijd aan het beheer van een wagenpark besteedt een naslagwerk te bieden waarin elk element van de fiscaliteit uitgebreid wordt verklaard en gekaderd binnen de bredere context van de zogenaamde Total Cost of Ownership stelde consultancy- en trainingfirma EuroFleet Consult een 78 bladzijden tellend Whitebook op waarin systematisch en in detail wordt ingegaan op alle elementen die samen de zogenaamde “TCO” vormen.

Gedetailleerd overzicht in mensentaal

In het naslagwerk wordt in detail uitgelegd uit welke verschillende elementen de Total Cost of Ownership van een auto bestaat en hoe groot de impact van de autofiscaliteit op die totale kosten is. Met praktische voorbeelden, maar ook met de volledige formules en goede raad krijgt de lezer van dit in mensentaal geschreven naslagwerk een inzicht in deze complexe materie. Tegelijk wordt ook duidelijk gemaakt wat precies verstaan moet worden onder de steeds meer voorkomende benamingen TCO 1, TCO 2 en TCO 3.

Gratis aangeboden

EuroFleet Consult heeft besloten om het TCO-handboek gratis ter beschikking te stellen in pdf-vorm. Wie surft naar www.totalcostofownership.be en daar zijn contactgegevens achterlaat krijgt meteen het eerste deel per mail bezorgd, waarna elke drie dagen een volgend hoofdstuk vrijgegeven wordt, tot het handboek volledig is. Met de hulp van het TCO-handboek kan al wie een wagenpark – hoe klein of  groot ook – beheert, duidelijke en gefundeerde beslissingen nemen, los van hun vlootleveranciers.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine