FEBIAC reageert: “Het “Autosalon” of “Dream Cars” kan niet worden georganiseerd in Brussel in januari 2024

Op 26 mei 2023 besliste de Raad van Bestuur van FEBIAC dat het “Autosalon” in januari 2024 niet in Brussel zou plaatsvinden. “Via de media verneemt FEBIAC dat er andere initiatieven worden georganiseerd die verband houden met de auto-industrie. Voor zover deze initiatieven de auto-industrie ondersteunen, kan FEBIAC ze alleen maar toejuichen”, luidt een persbericht van de sectorfederatie. Maar… Er is een “maar”…

FEBIAC wenst de aandacht van het publiek te vestigen op het feit dat “deze evenementen georganiseerd door derden (voor zover ze plaatsvinden) op geen enkele manier verbonden zijn met de evenementen georganiseerd door FEBIAC onder de merknamen “Autosalon”, “Dream Cars”, “Brussels International Motor Shows”, “European Motor Show Brussels Auto”, “Salon”, “Salon de l’Auto”.

En het persbericht gaat verder: “Als federatie van de autosector speelt FEBIAC geen actieve rol in deze evenementen die door externe partijen worden georganiseerd. FEBIAC zal er ook op toezien dat er geen enkele relatie wordt aangeknoopt met de hierboven vermelde beschermde merken. Het Autosalon is immers een kwaliteitslabel dat een brede vertegenwoordiging van de markt en een kwaliteitstentoonstelling garandeert, in overeenstemming met de normen van de OICA (International Organization of Motor Vehicle Manufacturers)”.

“Het feit dat derden de naam van het Autosalon en Dream Cars gebruiken om de aandacht te vestigen op de evenementen die zij willen organiseren, zorgt voor verwarring. We willen exposanten, leveranciers en bezoekers daarom tijdig informeren, zodat iedereen begrijpt waar we het over hebben. Bijgevolg kan er geen ‘Motor Show’ of ‘Dream Cars’ worden georganiseerd zoals ze bekend zijn bij het publiek,” legt Andreas Cremer, Managing Director van FEBIAC, uit.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine