Fleet & Mobility start-up ‘let it fleet’ lanceert vlootbeheerplatform ‘Headlight’

Sinds de oprichting van let it fleet in 2020 ondersteunt het team bedrijven op hun weg naar zero emissie bedrijfsmobiliteit. Of het nu gaat om de elektrificatie van het wagenpark, of het opzetten van alternatieve mobiliteit, klanten van 25 tot +4000 werknemers hebben het analyseren, plannen en implementeren ervan aan hen toevertrouwd. “Voorheen konden we gezien worden als ‘corporate mobility architecten’, die bedrijven hielpen bij het opzetten van strategische plannen. Met de lancering van Headlight kunnen we organisaties nu ook ondersteunen bij de operationele uitvoering van die nieuwe strategieën” zegt CEO Wim Buzzi.

Met Headlight kunnen wagenparkbeheerders hun budgetten voor autobeleid digitaal configureren en beheren, en hebben ze een duidelijk zicht op welke voertuigen in welk budgetniveau beschikbaar zijn. Vervolgens kunnen medewerkers bedrijfsauto’s bestellen, van budgetverkenning, configuratie tot de digitale goedkeuringscyclus van de beste offerte.

“Headlight ondersteunt standaard configuraties met meerdere leveranciers. De parallelle communicatie en verwerking van offertes wordt door de software verzorgd. Dit bespaart tijd en moeite, maar belangrijker nog, aanzienlijke kostenbesparingen door de multi-bid voor elke bestelling”, vermeldt Buzzi.

Een belangrijke eigenschap van het platform is dat je al je vlootgerelateerde processen flexibel kunt configureren binnen Headlight.

“Headlight workflows kunnen op uw manier worden ingericht, waarbij processen, workflows en systemen worden afgestemd op hoe u altijd al fleet excellence heeft geleverd”, voegt Buzzi toe. “Met ingebouwde systemen voor taakbeheer, meldingen en communicatie kunnen bedrijven hun vloot naadloos beheren vanuit één plaats”, besluit Buzzi.

Headlight werd volledig intern ontwikkeld. Medeoprichters Thibault Degrande en Timo Latruwe, die een onderzoeksachtergrond in computerwetenschappen hebben, zorgen voor de vereiste technische expertise. “De combinatie van vlootervaring en technische expertise is wat ons team in een unieke positie plaats voor de lancering van een vlootbeheerplatform”, aldus Buzzi.

Binnenkort wil Headlight ook alternatieve mobiliteitsopties voor bedrijven ondersteunen.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine