Fleetfiets schakelt versnelling hoger door COVID-19

Dat de Covid-19 crisis de individuele mobiliteit een boost geeft, was de afgelopen weken al duidelijk. Een trend die zich volgens verzekeringsmakelaar Callant ook doorzet bij de bedrijfsfietsen.

Het mogen dan wel minder goede tijden geweest zijn voor de fietsmarkt de afgelopen weken. Bij verzekeringsmakelaar Callant stellen ze vast dat er van bedrijven meer aanvragen zijn binnen gekomen voor de verzekering van hun fietsvloot.

“De groei in het segment bedrijfsfietsen is absoluut geen toeval”, meent CEO Peter Callant. “Naast de gekende mobiliteitsproblemen en de aanmoedigingen van de regering door middel van meer fiscale voordelen zal de ‘social distancing’ maatregel er bij veel pendelaars voor zorgen dat ze minder geneigd zullen zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De bedrijfsfiets kan hierbij een gezond en interessant alternatief bieden.”

Belangrijk investeringsbedrag

Callant heeft met Fietsomnium een specifieke verzekering voor fietsen, een formule die volgens Peter Callant heel wat succes kent: “Onder andere omdat de prijzen voor een elektrische fiets vaak een belangrijke investering vertegenwoordigen zowel voor particulieren als voor bedrijven. Het is dan ook niet meer dan logisch dat diezelfde bedrijven en particulieren hun fiets goed verzekerd willen zien. Fietsomnium zorgt ervoor dat de fietser na schade, diefstal of pech onderweg snel weer kan fietsen. Zo verzekert de fietser zichzelf van onbezorgd fietsplezier”, besluit Peter Callant.”

De Fietsomnium dekt wereldwijd de eigen schade aan de fiets, de diefstal en verleent bijstand in heel de Benelux en tot 15 km buiten de andere landsgrenzen wanneer men met pech aan de kant van de weg staat.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!