Ford Mondeo is Lease Car of the Year

Een trotse Ronny Veireman, fleetmanager Ford, neemt de Lease Car of the Year-award in ontvangst van juryvoorzitter Marc Vandenbergh.

Zoals ieder jaar organiseert Alphabet zijn Lease Car of the Year verkiezing en dat in vier categorieën: Economy, Business, Business+ en Executive. Ford won verrassend in de Business+ categorie en haalde ook de hoogste totaalscore. Een opsteker voor het model dat met behoorlijk wat vertraging op de markt kwam.

In de categorie Economy won de favoriet van de jury, namelijk de Mazda 2. Hoewel over zijn wat schuchtere benzinemotor geen unanimiteit bestond, zorgden zijn CO2-uitstoot, verbruik, interieuraankleding, design, comfort en werkingsstilte ervoor dat hij op het hoogste podiumtrapje mocht plaatsnemen.

In de Business-categorie maakte de BMW 2-Reeks Active Tourer het verschil. De eerste monovolume en tegelijk ook de eerste voorwielaandrijver van het merk met het blauwwitte schroeflogo scoorde erg hoog met zijn krachtige en zuinige motoren, zijn hoogwaardige afwerking, zijn moduleerbaarheid, zijn rijplezier, zijn hoge restwaarde en bovenal de reputatie van het merk.

In de categorie Business+ eindigde de Ford Mondeo bovenaan. Een best opmerkelijke auto die zich vooral op papier onderscheidde door zijn boekhoudkundige troeven, zijn TCO, zijn aantrekkelijke prijs en zijn VAA. Dat wil zeker niet zeggen dat hij in de praktijk een minder goede kandidaat was, wel integendeel, maar de concurrentie van de Mercedes-Benz C-Klasse en de VW Passat was erg zwaar.

In de Executive-categorie waren enkel SUV’s vertegenwoordigd. Hier kwam de Land Rover Discovery Sport, een nieuw model dat in het gamma de Freelander vervangt, als eerste uit de bus. Ook hier was het een bijzonder spannende strijd: de BMW X4 kon immers eveneens heel wat troeven naar voren schuiven. Het was uiteindelijk de TCO van de Discovery Sport die het verschil maakte.

In het algemeen klassement, dat wordt opgesteld door het optellen van het absolute puntenaantal van elke deelnemer, wierp de Ford Mondeo zich opnieuw nipt als winnaar op. Een heuse verrassing voor de jury, die een felle strijd had verwacht tussen de C-Klasse en de Passat…

Een videoverslag van de award-avond vind u via deze link.

#Auto #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine