Hoe Volkswagen erin slaagde om een icoon te elektrificeren

Zin om tijdens de week heerlijk comfortabel te rijden en om in ‘t weekend op avontuur te gaan? Dan heeft u een partner van formaat nodig die u zowel tijdens uw zakelijke trips als tijdens de geweldige familie-uitjes met plezier vergezelt. Met een authentiek design, hoogstaande technologieën, royale binnenruimte en een opmerkelijk rijbereik (tot 423 km)… De 100% elektrische ID. Buzz heeft het allemaal.

Zelfs wie niet al te vertrouwd is met auto’s, ziet het meteen: de Volkswagen ID.Buzz is een moderne interpretatie van de originele T1 die in de jaren ‘60 furore maakte en tot op vandaag tot de verbeelding spreekt.

De ID. Buzz spreekt daardoor de meest uiteenlopende klanten aan: niet alleen gezinnen en mensen die veel ruimte nodig hebben voor hun hobby’s, maar ook ondernemers en ambachtslieden. Mensen die weg willen uit de SUV- en bestelwagenwereld, zullen voor de ID. Buzz kiezen, evenals fans van het VW-busje, die elektrisch willen rijden.

Elektrische herinterpretatie

En de elektrische herinterpretatie kan het origineel zeer trouw blijven.Onder meer dankzij de zeer korte overhangen die mee zorgen voor de levendige rijeigenschappen.  De draaicirkel is bovendien klein dankzij de grote wielkasten: slechts 11,1 meter. Dit alles maakt van de ID. Buzz een ideale metgezel in de stad.

Bovendien is de besturing, dankzij de achterwielaandrijving (zoals in het originele VW-busje T1), vrij van invloeden van het aandrijfsysteem. De batterij van 77 kWh (maximum 425 km WLTP), die diep in de vloer van het voertuig is geïntegreerd, verlaagt het zwaartepunt en beperkt de rolneiging tot een minimum ondanks de hoge koetswerkstructuur. Deze batterij opladen gaat trouwens aan 11 kW aan een gewone laadpaal en aan 170 kW aan een snellader.

Trouw aan de identiteit

De originele T1 was het symbool van de flower power generatie. En ook de huidige generatie draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat zie je bijvoorbeeld aan de stoelbekleding: hier gebruikt VW onder andere Seaqual®-garen, dat voor 10 procent is gemaakt van ingezameld zeeafval en voor 90 procent van gerecycleerd polyestergaren. De CO2-uitstoot tijdens de productie is bijna een derde lager dan bij het traditionele afwerkingsmateriaal.

Bovendien zijn de oppervlakken van de dakhemel en de vloerbekleding in de ID. Buzz gemaakt van 100 procent gerecycleerd polyester. Ook in de isolatielaag van het tapijt zitten gerecycleerde kunststoffen. Hetzelfde geldt voor onderdelen als de bodembekleding en de wielkastvoeringen.

Modulair

Bovendien staat de T1 – en dus ook de ID.Buzz – voor vrijheid. Vrijheid om erop uit te trekken. Daarom kan je de ID.Buzz in verschillende “opstellingen”: van 5-zitter om er met de hele familie of vriendengroep op uit te trekken tot de cargovariant met grote laadruimte, de ideale metgezel voor hobby of beroep.

Veiliger dan ooit

Ook belangrijk wanneer je het avontuur opzoekt met je familie of vrienden: veiligheid. De ID.Buzz is veiliger dan ooit dankzij tal van rijhulpsystemen zoals Car2X (waarschuwt voor gevaren in de onmiddellijke omgeving) en Front Assist met voetganger- en fietserdetectie (noodremassistent) zijn standaard voorzien. Bovendien wordt de wagen constant digitaal verbeterd dankzij de zogenaamde over-the-air-updates.

Dit artikel werd u aangeboden door Volkswagen Belgium. Meer info over de nieuwe ID.Buzz vindt u via deze link.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3061 Leefdaal
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine