Inschrijvingen: lichte groei voor de fleetmarkt, dit is het populairste model

We lazen het al in het maandrapport van Febiac enkele weken geleden: de lichte groei die de automarkt nu kent, staat op het conto van de bedrijven. Dankzij een rapport van dataleverancier JATO kunnen we ook wat dieper ingaan op die cijfers.

3 procent! Zo hard groeide de markt voor nieuwe bedrijfswagens afgelopen maand. Een mooi cijfer dat de iets mindere start in januari volledig rechttrekt, want nu kunnen we ook voor dit kalenderjaar groene cijfers noteren in de fleet (+0,82 procent). Met bijna 40.000 inschrijvingen in de eerste twee maanden van dit jaar zitten we wel nog altijd flink onder de cijfers van de pre-coronaperiode (48.000 inschrijvingen in januari en februari 2020), maar de stijgende lijn die we op onderstaande grafiek van JATO zien, mag uiteraard voor een licht gevoel van optimisme zorgen.

Populairste fleetmerk

Bij de populairste fleetmerken zien we eigenlijk weinig verschil met de populairste wagens in het algemeen klassement. Geen wonder ook, aangezien de meeste verkochte wagens in ons land een leven als bedrijfswagen tegemoet zien. Ook in de top 5 van dit klassement zien we dus de drie Duitse premiummerken (BMW, Mercedes, Audi), net als Volkswagen en wat Frans tegengewicht van Peugeot.

Populairste fleetwagen

De prijs voor populairste fleetwagen 2021 werd vorige week uitgereikt op de FLEET Manager of the Year awards, maar ook dit jaar vinden we de Volvo XC40 aan de kop van het klassement. De rest van de top vijf wordt volgemaakt door BMW en Peugeot, met enerzijds de X1 en de 3 Reeks op plaatsen 2 en 4, anderzijds de 2008 en 3008 op plekje 3 en 5. De volledige top 20 kan u hieronder bekijken. Met de BMW iX3 op plaats 18 zien we trouwens een volledig elektrisch model in de top 20 verschijnen dat enkel als EV bestaat (onder meer de Volvo XC40, Peugeot 2008, MINI en Opel Corsa hebben naast een EV-versie ook een variant met traditionele brandstofmotor).

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending