Jorssen, Beliën en Sneyers fuseren tot één BMW/MINI-concessiegroep

Vandaag kondigen de familiale BMW/MINI-concessiehouders Jorssen, Beliën en Sneyers hun fusie aan. De nieuwe groep behoort met meer dan 290 medewerkers, ruim 7800 verkochte wagens per jaar en 275 miljoen euro omzet tot de top in de Belgische premiummarkt. De fusiegroep telt zes vestigingen met vier carrosseriebedrijven, vier MINI-showrooms en vijf BMW-concessies verspreid over Antwerpen, de Kempen en Noord-Limburg.

De automobielsector ondergaat grote veranderingen. Nieuwe technologieën zoals elektrificatie en de behoefte aan bredere mobiliteitsoplossingen plaatsen de sector voor uitdagingen. Om hierop een antwoord te bieden ontstaat er een concentratiebeweging. De drie families, elk reeds meer dan zestig jaar succesvol BMW-verdeler met een sterke positie in hun eigen regio, versterken met deze fusie hun lokale verankering en nemen door consolidatie het voortouw.

Deze samenwerking is een bundeling van krachten met behoud van de eigen sterktes. Alle vestigingen blijven onder hun naam verder werken en de gekende medewerkers bieden zoals vanouds dezelfde, vertrouwde diensten aan.

Alle familiale aandeelhouders blijven aan boord via een nieuwe holding met de familie Adriaenssens (Jorssen) als referentieaandeelhouder.

“Deze fusie creëert synergiën, schaalvoordelen en opportuniteiten op diverse domeinen voor onze klanten, medewerkers en leveranciers. Wij werken vanaf dag 1 samen met hetzelfde doel en voor hetzelfde eindresultaat,” verklaart woordvoerder Werner Elen. “Wij geloven allen rotsvast in deze consolidatie met behoud van onze eigen identiteit en sterke regionale verankering. Wij starten samen dit nieuwe verhaal met veel ambitie voor verdere groei.”

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending