Kia pro_cee’d GT en cee’d GT beleven werelddebuut in Genève

kia2De volledig nieuwe, ultraperformante Kia pro_cee’d GT en cee’d GT beleefden dinsdag hun wereldwijde debuut op het 83e internationale autosalon van Genève. De twee nieuwkomers geven Kia een plaats in een van de populairste marktsegmenten in Europa en zijn de meest prestatiegerichte productiemodellen ooit van het merk.

De twee nieuwe modellen worden aangedreven door een nieuwe versie van Kia’s 1,6-liter GDI-motor (rechtstreeks ingespoten benzinemotor) met “twin scroll”-turbo en verstevigde interne onderdelen. Het vermogen en koppel werden op indrukwekkende wijze opgedreven in vergelijking met de motor zonder turbo: het maximumvermogen steeg met 51% tot 204 pk en het koppel met 61% tot 265 Nm.

De voorwielaangedreven modellen, die standaard zijn uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak, sprinten in 7,7 seconden van 0 naar 100 km/u en halen een topsnelheid van 230 km/u. Ook de hernemingen zijn uitstekend: in 5,4 seconden van 60 tot 100 km/u in vierde versnelling, in 7,3 seconden van 80 tot 120 km/u in vijfde versnelling en in 8,8 seconden van 80 tot 120 km/u in zesde versnelling.

“De wereldpremière van de nieuwe Kia pro_cee’d GT en cee’d GT benadrukt de diversiteit van ons huidige productgamma en ondersteunt de natuurlijke expansie van het merk naar de meer prestatiegerichte segmenten, een belangrijke stap voorwaarts voor Kia,” aldus Michael Cole, Chief Operating Officer bij Kia Motors Europe. “De nieuwe Kia pro_cee’d GT zal erg in de smaak vallen bij automobilisten op zoek naar stijl, prestaties en dynamisme terwijl de cee’d GT een extra dosis functionaliteit biedt voor klanten die een vijfdeursmodel verkiezen.

kiaDe Kia pro_cee’d GT en cee’d GT werden in Europa ontworpen onder leiding van President en Chief Design Officer Peter Schreyer. Ze onderscheiden zich door hun nieuwe radiatorrooster en lichtblokken, hun lagere bumpers, hun diamantachtige led-dagrijlichten met vier leds, hun nieuwe mistkoplampen, hun dubbele uitlaatpijpen, hun grotere 18” lichtmetalen velgen, hun opvallende rode remzadels en hun speciale lakuitvoering.

Binnenin zijn de GT-modellen uitgerust met Recaro-sportzetels, lichtmetalen pedalen en specifieke bekledingsmaterialen om een opwindende, prestatiegerichte sfeer te creëren voor de bestuurder en zijn passagiers.

Ingrijpende wijzigingen aan de ophanging zorgen ervoor dat de uitzonderlijke prestaties van deze krachtigere modellen worden aangevuld met even uitzonderlijke dynamische eigenschappen.

De Kia pro_cee’d GT en cee’d GT, de nieuwste leden van de cee’d-familie, worden halfweg mei 2013 in productie genomen in de Kia-fabriek van Zilina (Slowakije) en de wagens worden half mei 2013 in de showrooms verwacht. De prijzen en specificaties zullen dichter bij de lanceringsdatum worden vrijgegeven.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending