Lancia is back!

De afgelopen tien jaar werd het iconische Italiaanse merk Lancia alleen nog in Italië gecommercialiseerd. Daar komt nu verandering in. Lancia maakt een come back in Europa met de Benelux als pilootlanden.

Dat het merk een comeback maakt, is ondertussen geen verrassing meer. Dit voorjaar werd al aangekondigd dat Lancia de komende jaren weer zijn kans waagt op de Europese markten.

Vandaag werd in de residentie van de Italiaanse ambassadrice in Brussel meer informatie vrijgegeven over de concrete plannen. Voor de gelegenheid werd de concept car PU+RA HPE in de inkomhal van de diplomatieke residentie geparkeerd. Deze futuristisch ogende EV bevat alle stijlkenmerken die zullen opduiken in de komende modellen. De ietwat bizarre naam staat trouwens voor Pure, Radical en High Performance Estate

Ypsilon, Gamma en Delta

Hoewel de Lancia Ypsilon al 13 jaar oud is, was hij de afgelopen jaren toch nog goed voor gemiddeld 40.000 verkochte exemplaren in Italië. Het eerste model dat dus weer buiten Italië op de markt komt, zal de opvolger zijn met dezelfde naam. De stadswagen zal zowel een hybride als een volledig elektrische aandrijving krijgen. In 2026 en 2028 volgen dan respectievelijk de Gamma en de Delta, wat full EV’s zullen zijn.

Eigen identiteit, eigen stores

In Italië moest Lancia het de afgelopen jaren doen met een hoekje in de Fiat-toonzalen. Dat verandert alvast. Het merk krijgt eigen dedicated stores, zij het dan wel op locaties waar andere merken zoals Fiat en/of Alfa Romeo gevestigd zijn. Lancia heeft er ondertussen al 60 uit de grond gestampt in het thuisland.

De volgende stap is dus Europa, waarbij Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Luxemburg en Nederland de eerste landen zijn die weer Lancia’s zullen verdelen. De spits wordt afgebeten door de Benelux. In België zullen er in 2024 al 10 stores komen, tegen eind 2025 moeten dat er 12 zijn. Deze zullen allemaal gevestigd zijn in de buurt van grote steden. Waarom krijgen de lage landen de eer van deze primeur? Volgens de Italianen zijn we grote liefhebbers van Italiaans design en wonen er ook zo’n 300.000 mensen met Italiaanse roots in ons land. Het is een basis als een andere om je kans te wagen …

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Van Mossel Hasselt 3500 Hasselt
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine