Lucid Motors wil deze zomer Europa (en België) veroveren

Lucid Motors, bekend van de Lucid Air, de elektrische wagen met de grootste autonomie ter wereld (837 km), zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn in België. Dat bevestigde een woordvoerder van het merk aan het Britse magazine Autocar.

Lucid Motors spreekt al lang over een expansie van de activiteiten. Het merk is vandaag enkel in Noord-Amerika beschikbaar, maar deze zomer komen er heel wat landen bij. Autocar meldt dat de Europese verkoop van Lucid Air zal beginnen in Duitsland, en vervolgens zal worden uitgebreid naar Oostenrijk, Denemarken, Finland, IJsland, Italië, Monaco, Nederland, Spanje, Zweden, Zwitserland, Noorwegen en last but not least: België! Nadien volgt dan het Verenigd Koninkrijk omdat het merk nog werk dient te maken van een rechtsgestuurde Lucid Air.

Quanta kosta?

De prijzen voor de Europese wagens zijn nog niet bekend. Kijken we over de plas, dan zien we prijskaartjes die variëren van omgerekend 66.000 euro tot 143.000 euro, uiteraard afhankelijk van batterijgrootte, vermogen en uitrusting.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending