Mitsubishi bevriest nieuwe modellanceringen in Europa

Verdwijnen uit Europa of toch blijven? Het is waarschijnlijk nog te vroeg om te zeggen. Zeker is dat Mitsubishi zojuist haar herstructureringsplan heeft gepresenteerd. Het omvat een bevriezing van de lancering van nieuwe modellen voor Europa.

In het kader van het herstructureringsplan van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi moet de driedelige autogroep zijn vaste kosten tegen 2022 met 20% verlagen.

Als gevolg hiervan zal de fabriek die de Mitsubishi Pajero produceert in Japan worden gesloten; personeelskosten, R&D, enz. zullen worden verminderd en de lancering van nieuwe modellen van de Japanse constructeur op de Europese markt zal worden bevroren.

Mitsubishi wil zich vooral richten op Zuidoost-Azië met een reorganisatie van haar activiteiten in Japan en een ontwikkeling op de Chinese markt. De fabrikant zal zijn gamma van elektrische en hybride voertuigen uitbreiden. Met de steun van Nissan in Japan en van GAC in China.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Houman 2820 Rijmenam
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending