Mitsubishi maakt (beperkte) doorstart in Europa via Renault

Zoals we reeds meldden zou Mitsubishi na eerder aangekondigd te hebben geen nieuwe modellen meer op de Europese markt te brengen, op zijn stappen terugkeren. Uiteindelijk blijkt een nauwe samenwerking met Alliantie-partner Renault vanaf 2023 toch een vorm van doorstart.

Groupe Renault en Mitsubishi Motors Corporation zetten vandaag een nieuwe stap in hun samenwerking binnen de Alliantie.

Mitsubishi Motors heeft besloten zijn gamma aan te vullen met voertuigen van het merk Renault, Europese bestsellers die op bepaalde belangrijke Europese markten al aan de wettelijke vereisten voldoen. Vanaf 2023 commercialiseert Mitsubishi Motors zo twee ‘zustermodellen, gebouwd in de fabrieken van Groupe Renault, op basis van dezelfde platformen maar met aanpassingen die het merk-DNA van Mitsubishi weerspiegelen.

Dankzij een mix van het Mitsubishi-model Eclipse Cross PHEV en de ‘zustermodellen’ ontwikkeld door Renault, zal Mitsubishi Motors competitiever worden op de markt.

“Ik ben verheugd dat Mitsubishi Motors een nieuw gamma voor Europa ontwikkelt. De Alliantie wil het concurrentievermogen versterken en de middelen beter delen ten voordele van de drie ondernemingen. We hanteren daarvoor een aanpak die steunt op samenwerking en wederzijds respect, met als doel om de prestaties van elke onderneming te verbeteren, om ze in staat te stellen voort te bouwen op hun eigen troeven, dubbel gebruik van middelen te vermijden en de efficiëntie te verbeteren,” verklaarde Jean-Dominique Senard, voorzitter van de operationele raad van de Alliantie en Renault.

« Mitsubishi Motors blijft bij zijn beslissing om de ontwikkeling van nieuwe modellen voor de Europese markt te bevriezen, zoals in juli 2020 aangekondigd in ons middellangetermijnplan. Dankzij dit akkoord kunnen we toch nieuwe producten aanbieden die in Europa ontwikkeld en geproduceerd worden – als aanvulling op de serviceactiviteiten van Mitsubishi Motors”

Takao Kato, CEO Mitsubishi Motors

“Mitsubishi Motors verwelkomt de modellen van Renault om het Mitsubishi-gamma voor de Europese markt uit te breiden en uiteindelijk ook nieuwe klanten te veroveren. Mitsubishi Motors heeft structurele hervormingen doorgevoerd in Europa en blijft bij zijn beslissing om de ontwikkeling van nieuwe modellen voor de Europese markt te bevriezen, zoals in juli 2020 aangekondigd in ons middellangetermijnplan. Dankzij dit akkoord kunnen we toch nieuwe producten aanbieden die in Europa ontwikkeld en geproduceerd worden – als aanvulling op de serviceactiviteiten van Mitsubishi Motors,” verklaarde Takao Kato, CEO van Mitsubishi Motors.

Onze nieuwe aanpak rond projecten met impact en betekenis binnen de Alliantie wordt daarmee werkelijkheid. Dit pragmatische initiatief, gedreven door waardecreatie, zal de activiteiten van onze fabrieken en de geografische voetafdruk van onze partner ten goede komen, en zal zichtbaar zijn in het Europese straatbeeld. Dit mooie project beantwoordt aan de verwachtingen van alle partners op vlak van design, regelgeving en business. Daarvoor dient de Alliantie en we zijn erg blij dat we binnen Groupe Renault kunnen bijdragen tot deze nieuwe fase in de samenwerkingsgeschiedenis,” aldus Luca de Meo, CEO van Groupe Renault.

Conform de aankondigingen van de Alliantie in mei 2020 blijven Groupe Renault, Nissan Motor Co. en Mitsubishi Motors, leden van een van de grootste autoallianties ter wereld, werken aan verschillende initiatieven om de competitiviteit en rentabiliteit van de drie partnerbedrijven te verbeteren door hun leidersposities en hun respectieve geografische troeven te benutten.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Houman 2820 Rijmenam
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending