Mobileye-systemen ook in nabouw verkrijgbaar

De ontwikkeling van verschillende rijhulpsystemen kent een steile opmars. Wagens worden steeds slimmer en hoogtechnologischer … 

… en dat betekent meestal ook veiliger. Alleen is niet elke wagen uitgerust met dezelfde rijhulpsystemen en kan je je voertuig achteraf moeilijk “updaten” met de nieuwste technologieën. Of toch wel?

Met de nieuwe 6-series ontwikkelde Mobileye, een dochteronderneming van het Amerikaanse Intel, een rijassistent die achteraf te monteren is op ieder voertuigtype (vier wielen of meer). Eenmaal geïnstalleerd spoort Mobileye wagens, vrachtwagens, fietsers en voetgangers op, verwittigt de bestuurder van ieder impactrisico wanneer de veiligheidsafstand tussen zijn voertuig en de auto die het voorafgaat te gering is, en signaleert het in reële tijd iedere overschrijding van de wegmarkeringen of de maximumsnelheid.

Wagenparkbeheer

Daarnaast zou het systeem een hulpmiddel zijn in het wagenparkbeheer. Zo zou met behulp van Mobileye de ongevallenkans met 50% verminderen volgens het bedrijf. “Daarenboven helpt het ook  brandstofverbruik en onderhoudskosten te verlagen en op termijn het rijgedrag te veranderen”, aldus Mobileye.

Voor meer info kan u hier terecht, of bij onderstaand filmpje.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto