NGVA: 500 euro premie voor een CNG-voertuig in januari en februari

CNGTer gelegenheid van het Autosalon 2016 zullen de aardgasnetbeheerders, leden van NGVA.be – de Natural Gas Vehicle Association – een premie van 500 euro toekennen bij aankoop van een aardgaswagen door een onderneming. Voor particulieren kan dat oplopen tot 1.000 euro. De constructeurs scharen zich mee achter dit initiatief en bieden bijkomende acties op CNG-voertuigen in hun gamma. Deze maatregelen stimuleren potentiële kopers om voor CNG te kiezen. Het streefdoel van de Vlaamse Regering van 40.000 aardgaswagens tegen 2020 komt zo dichterbij.

Vergroening

De associatie voor CNG-wagens bouwt hiermee verder aan de vergroening van de verkeersfiscaliteit die de Vlaamse Regering eind oktober reeds goedkeurde. Om nieuwe technologieën te ondersteunen werden in de vergroende verkeersbelasting reeds een aantal vrijstellingen of verminderingen voorzien. Zo krijgen voertuigen op aardgas een vrijstelling op de jaarlijkse verkeersbelasting en de belasting inverkeersstelling tot en met 2020. Eigenaars van een CNG-voertuig worden zo beloond voor hun duidelijke groene keuze. Aardgas heeft namelijk unieke troeven in de evolutie naar duurzame mobiliteit: het is veel milieuvriendelijker, stoot 27 procent minder CO2 en 60 procent minder NOX uit dan fossiele brandstoffen en bevat 95 procent minder fijn stof.

Annemie Turtelboom, Vlaams Minister van Energie, is verheugd dat NGVA.be mee haar schouders zet onder dit duurzame project. “CNG-rijden is een rendabel milieuvriendelijk alternatief geworden voor zowel bedrijven als particulieren. Dit nieuwe premiesysteem voor CNG-wagens toont aan dat de sector zich zelfstandig ontplooit en zo de markt ondersteunt.”

 

 

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto