Nico Verdonck en ALD Automotive samen naar Blancpain Endurance Series

Nico VerdonckHet is aan het stuur van een Mercedes SLS GT3 van het team HTP Motorsport, en gesteund door zijn historische sponsor ALD Automotive, dat we de Belgische autocoureur Nico Verdonck zullen terugzien vanaf het weekend van 12 & 13 april 2014 op het circuit van Monza (Italië), voor de eerste manche van de 4e Blancpain Endurance Series met als teamgenoten Harold Primat en Maxi Buhk. Toen hij 26 jaar oud was, behaalde Nico Verdonck in dezelfde serie zijn eerste overwinning . Dat was in Navarra, in 2011 bij Vita4One. Na een passage bij Boutsen-Ginion in 2012 en 2013 bij Gulf-Racing. Voor 2014 is het met een Mercedes SLS GT3 dat hij de Belgische vlag wil laten wapperen tijdens de 5 races van het seizoen:

12-13 april 2014                     3 Uren van Monza (Italië)

24-25 mei 2014                      3 Uren van Silverstone (Groot-Brittannië)

28-29 juni 2014                      3 Uren van de Paul-Ricard (Frankrijk)

23-27 juli 2014                       24 Uren van Spa (België)

20-21 september 2014            1000 km van de Nürburgring (Duitsland)

“ALD beleeft momenteel een zeer spannende periode”, vertelt Miel Horsten, CEO van ALD Automotive. “Vorig jaar zijn we leaders geworden op de Belgische markt en nauwelijks enkele weken terug vierden we ons Eerste Miljoen Voertuigen op wereldniveau. Onze krachten bundelen met Nico en HTP Motorsport, illustreert onze ambitie voor de toekomst en onze wil om verder de meest performante speler te zijn.

Nico Verdonck: “Fantastisch dat ik opnieuw kan rekenen op ALD Automotive, sinds lang een trouwe partner met wie ik heel wat successen behaalde. Blij ook dat ik kan rijden met een Mercedes SLS voor HTP Motorsport, die bij de beste en meest performante GT’s hoort, en met het endurance team van de drie laatste jaren. Ik verheug me op het perspectief van een groot seizoen met de Blancpain Endurance Series met HTP en ALD.”

U kan de races van Nico Verdonck live volgen via deze link

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!