Nieuwe Opel Grandland: meer dan een Duitse 3008

Na de Peugeot 3008, waar we eerder mee mochten rijden, krijgt ook zijn Duitse neefje de Opel Grandland. Dat betekent dat je ook voor een elektrische versie kan kiezen met tot 700 km autonomie.

De Grandland is de eerste Opel die gebruik maakt van het Stellantis STLA Medium BEV-platform. Dankzij de nieuwe architectuur, de nieuwe platte batterijverpakking met tot 98 kWh, de nieuwe generatie elektromotor en energiebesparende voorzieningen zoals de warmtepomp, zal de nieuwe Grandland Electric een lokaal emissievrije WLTP elektrische actieradius tot ongeveer 700 kilometer kunnen bieden. Elders zijn korte pitstops om op te laden ook gegarandeerd. Bij een openbaar snellaadstation duurt het slechts 26 minuten om op te laden tot 80 procent van de accucapaciteit.

De Grandland wordt ook de eerste Opel met de vernieuwde Opel Vizor, de 3D Vizor genoemd. Dit element wordt gecombineerd met het verlichte Opel Blitz-logo, dat nog prominenter aanwezig is dankzij Edge Light Technology, terwijl op z’n bips ook het woord “Opel” verlicht is.

Binnenin krijg je dan weer een licht op de bestuurder gerichte 16-inch centrale display. Achter het stuur biedt een discreet breed en volledig digitaal cluster essentiële informatie. Het meest in het oog springt echter de Pixel Box. Met het verlichte doorschijnende glas en de stoffen bekleding versterkt dit element niet alleen de visuele aantrekkingskracht van de console – het is ook zeer functioneel. De draadloze smartphone-oplader bevindt zich achter het glas zodat apparaten kunnen worden opgeladen terwijl ze veilig zijn opgeborgen. De constante zichtbaarheid van de smartphone helpt ook om ervoor te zorgen dat deze niet wordt vergeten in de auto bij het verlaten van de Grandland.

Naast de EV kan je ook kiezen voor de Grandland Plug-in Hybrid met een lokaal emissievrije actieradius tot 85 km (WLTP) en de Grandland Hybrid met 48-volt technologie.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Stellantis & You Drogenbos 1620 Drogenbos
Van Mossel Antwerpen 2060 Antwerpen
Van Mossel Van Kelst Schriek 2223 Schriek
Van Mossel Lier 2500 Lier
Van Mossel Wilrijk 2610 Wilrijk
Van Mossel Mechelen 2800 Mechelen
Autostad Leuven 3020 Leuven
Van Mossel Diest 3290 Diest
Van Mossel Hasselt 3500 Hasselt
Van Mossel Tongeren 3700 Tongeren
Van Mossel Sint-Truiden 3800 Sint-Truiden
Van Mossel Bree 3960 Bree
Opel Proxicar 6020 DAMPREMY
Opel Devergnies 7100 LA
Imacar Sint-Niklaas – Opel 9100 Sint-Niklaas
Imacar Dendermonde – Opel 9200 Dendermonde
Opel Traxxion Evergem 9940 Evergem
Opel Traxxion Waarschoot 9950 Waarschoot
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine