Nu ook premie voor private lease elektrische wagen in Vlaanderen

Vrijdag 28 april besliste de Vlaamse regering op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein om de premie voor elektrische voertuigen uit te breiden. Voortaan zal ook een privépersoon die kiest voor een leasewagen, kunnen genieten van de premie.

De Vlaamse overheid stimuleert de aankoop van zero-emissievoertuigen – elektrische wagens en wagens die op waterstof rijden – met een premie. Het is de bedoeling dat er tegen 2020 100.000 milieuvriendelijke wagens rijden in Vlaanderen, waarvan 60.000 elektrische. Het bedrag van de premie schommelt tussen 2.000 en 4.000 euro. Voor goedkopere modellen krijg je een hogere premie dan voor een duurdere wagen.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein breidt de premie nu uit naar privépersonen die een auto leasen. Zelfstandigen en bedrijven komen niet in aanmerking omdat zij reeds een belastingaftrek genieten voor milieuvriendelijke voertuigen. ‘Steeds meer mensen kiezen voor private autoleasing. Het automagazine Fleet noemde het zelfs dé trend van 2016. Daarom breiden we onze premie uit. De voorwaarde is wel dat de auto geleased wordt voor minstens drie jaar’, aldus Bart Tommelein.

Vereenvoudiging procedure

De minister vereenvoudigde begin dit jaar ook al de procedure om de premie aan te vragen. Het volstaat vandaag om je drie maanden na de eerste inschrijving van het voertuig aan te melden. Vorig jaar moest je nog twee stappen doorlopen: een dossier indienen bij de aankoop – binnen de dertig dagen – en een bij de ontvangst van de auto.

Aanmelden kan via de webapplicatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA) op www.energiesparen.be.

 

#Auto #Business Driver #Fleet Management #Mobility

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending