Ototo: alle autofiscaliteit in één gratis app

De autofiscaliteit in België is allesbehalve eenvoudig. Snel alle relevante informatie bekomen van voertuigen kan een vervelend en tijdrovend karwei zijn. Dit kan voortaan met de gratis app van de Belgische start-up Ototo. Je installeert de app in de Appstore (Apple) of in Google Play.

Vervolgens heb je als gebruiker twee mogelijkheden. Je scant een QR-code die bij de auto hoort en dan krijg je automatisch alle fiscale gegevens zoals BIV, jaarlijkse verkeersbelasting, Voordeel Alle Aard en fiscale aftrekbaarheid, zowel voor dit jaar als het jaar daarop.

Ototo is momenteel nog bezig om zoveel mogelijk merken te overtuigen om hun app te gebruiken en de modellen in de toonzaal dus van een QR-code te voorzien (die kan eenvoudig aangemaakt worden op een website). Is dat nog niet het geval, dan kan u nog altijd manueel de gegevens ingeven in de app en krijgt u ook de fiscale gegevens van het voertuig. De gegevens die u moet ingeven zijn o.a. de catalogusprijs, brandstoftype, vermogen, Euronorm, CO2-uitstoot, datum inschrijving en cilinderinhoud.

#Auto #Business Driver

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending