Personeel BDO kiest voortaan zelf hoe vaak ze thuiswerken

De ruim 850 werknemers van BDO België hoeven na corona niet per se elke dag naar kantoor. In functie van hun job, afspraken met klanten en de eigen behoefte om collega’s te zien, kunnen ze voortaan zelf kiezen hoeveel dagen per week ze van thuis uit werken of vanuit welk van de 11 kantoren van BDO in België ze dat doen.

De nieuwe manier van werken laat het personeel in de eerste plaats toe zelf het beste evenwicht te zoeken tussen hun persoonlijke thuissituatie en de professionele invulling van hun job. Het nieuwe beleid helpt bovendien het ambitieus klimaatplan van het bedrijf te realiseren.

Wim Galbusera, Human Resources Director bij BDO België: “We wilden al langer af van het klassieke beeld dat onze werknemers zich moeten verantwoorden om thuis te werken. De coronacrisis heeft dit proces versneld. Voortaan is het nieuwe normaal bij BDO thuiswerk. 2 à 3 dagen per week thuiswerken laat ons personeel toe om slimmer te leven en te werken.

Thuiswerk als standaard

Medewerkers van BDO België konden al van lang voor de coronacrisis regelmatig van thuis uit werken. Maar het advieskantoor wil zijn personeel nu de kans geven om zelf te kiezen wanneer ze het nodig vinden om naar kantoor te komen. Het bedrijf verplicht zijn personeel dus niet om 1 of 2 dagen of de hele week thuis te werken. Hoeveel dagen iemand thuiswerkt, kan variëren van week tot week. 

Het spreekt voor zich dat een starter meer sturing en coaching nodig heeft van collega’s op de werkvloer, dan een ervaren consultant die zijn job door en door kent. Maturiteit en zelfstandigheid zijn de belangrijkste woorden om in te schatten wat de meest ideale werkomstandigheden zijn. En dat alles zonder het DNA van BDO te verloochenen: een evenwicht tussen thuiswerk, teamcohesie en dichtbij de klanten staan. Vooral door dat laatste is een typisch kenmerk van BDO dat we geenszins willen verliezen“, legt Galbusera uit.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending