PGS GROUP: “Onze elektrische wagens spelen een sleutelrol in onze ecologische strategie”

Het wagenpark is vaak het visitekaartje van het bedrijf. Een vloot elektrische wagens betekent dan ook dat uw bedrijf ecologie hoog in het vaandel draagt. Dat geldt ook voor het bedrijf PGS Group, dat met haar  ecologisch wagenpark de sluitsteen legt voor haar groene visie.

Door de constructie en recyclage van houten pallets zat duurzaam ondernemen al in het DNA van PGS Group. “Duurzaam ondernemen is onze absolute prioriteit”, vertelt Patricia Simoen, Corporate Social Responsibility Manager bij PGS Group. “We nemen onze verantwoordelijkheid op vlak van herbebossing en zetten in op werkbaar werk door onze processen zoveel mogelijk te automatiseren. Daarnaast besparen we kosten noch moeite om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Daarom is de elektrificatie van ons wagenpark een belangrijk speerpunt om onze bedrijfsdoelstellingen te behalen.”

Maar een elektrisch wagenpark is niet alles, vertelt Michel Davidts. Hij is bij PGS Group verantwoordelijk voor de strategie en de investeringen op vlak van duurzaamheid en duurzame energie. “Zo hebben we, toen we onze duurzaamheidsstrategie uitrolden in het bedrijf, meteen beslist om zonnepanelen te plaatsen. Het elektrisch verhaal is immers slechts ecologisch als ook je elektriciteit dat is.”

Geconnecteerde laadpalen

Deze zonnepanelen sturen bij overproductie energie naar de bedrijfswagens van PGS Group. Ideaal om deze productie niet verloren te laten gaan, maar vooral om de wagens zo ecologisch mogelijk te laten rijden.

Daarnaast plaatste PGS Group ook laadinstallaties bij haar werknemers, omdat elektrisch rijden niet alleen groen, maar ook comfortabel moet zijn. Op deze manier hoeven de medewerkers zich immers niet druk te maken om het opladen van hun batterij, dit gebeurt gewoon ’s nachts.

Dit deed PGS Group samen met e-mobility partner Luminus.  “We willen bedrijven in België helpen met hun transitie naar elektrisch rijden”, vertelt Ludovic De Borlé, e-mobility business developer bij Luminus. “We hebben laadinfrastructuur geplaatst op de bedrijfsterreinen van PGS en bij hun werknemers thuis. We bieden bovendien een heel servicepakket aan om hen volledig te ontzorgen. Onze snelle laadinfrastructuur levert tot 22 kW vermogen. De laadpalen zijn geconnecteerd, waardoor de klant via het online platform alle data kan consulteren. Zo krijgt hij inzicht in verbruik, laadtijden, enzovoort.”

Op deze manier elektrificeerde PGS Group zijn wagenpark niet alleen, het deed dat ook op de meest duurzame manier. Alle info vind je in onderstaand filmpje. Wilt u ook alles te weten komen over elektrisch rijden? Luminus beantwoordt hier alle vragen voor fleet managers, bestuurders en ondernemingen.

#Advertorial

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending