Politie van Maldegem verkleint ecologische voetafdruk met Nissan LEAF

Nissan Leaf MaldegemSinds 24 maart beschikt de politie van Maldegem over een vloot van vier elektrische Nissans LEAF. Ook de ‘groendienst’ van de gemeente zal in de toekomst ‘elektrisch’ rijden om de ecologische voetdruk van de gemeentediensten te verminderen.

Het bestuur van Maldegem heeft immers ingezet op ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en een ecologisch mobiliteitsbeleid is daar een van de pijlers van. Politiecommissaris Geeraert benadrukt dat het niet de bedoeling is dat de Nissans LEAF met loeiende sirenes uitrukken: “Deze wagens worden ingezet in onze wijkwerking. Maldegem is een uitgestrekte, landelijke gemeente en een wijkmedewerker legt gemiddeld 50 km per dag af. De meeste trajecten worden met de fiets afgelegd, maar nu hebben onze mensen ook elektrische LEAFs ter beschikking voor de langere afstanden. De eerste reacties zijn alvast bijzonder positief.”

Jerome Vervloet, Corporate Sales Director Nissan Belux, vindt het een goede zaak dat de politie van Maldegem voor de elektrische Nissan koos. “De beslissing van de politie verliep via een aanbesteding waarin een aantal factoren werden afgewogen. Onze wagen kwam als de meest gunstige uit de bus. De onderhandelingen werden gevoerd door onze fleetafdeling. De aflevering van de wagens en het onderhoud werden toegewezen aan Garage Q&S te Eeklo, in 2014 door Nissan Global nog uitgeroepen tot beste verdeler van België.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!