Renault Espace krijgt tweede leven als (geëlektrificeerde?) SUV

Autobouwers zijn in dubio. Enerzijds beschikken ze over beroemde namen zoals Mustang of Manta. Anderzijds zijn bepaalde koetswerktypes minder populair dan vroeger en zitten we in een transitieperiode richting EV’s. Daarom rijden vandaag de Ford Mustang Mach-E, een elektrische SUV, en binnenkort waarschijnlijk de Opel Manta Electric, eveneens elektrisch en SUV, rond op onze wegen. Renault wil dezelfde oefening maken met de Espace.

Daarmee zijn de Fransen niet aan hun proefstuk toe. De Megane E-Tech lijkt nu niet bepaald op zijn naamgenoot met verbrandingsmotor. En dat geldt ook voor de Espace. Naam als een klok, al zes generaties lang, maar de monovolume is al enkele jaren niet bepaald de populairste leerling van de klas.

De nieuwe Espace, die in het voorjaar zijn wereldpremière zal beleven, komt er dan ook als een… SUV, met forse schouderpartij, blijkt uit de teaserafbeelding die Renault vanmorgen de wereld instuurde! De Espace krimpt ook een stukje. Hij is 14 cm compacter en biedt een 2,48 m lange interieurruimte tot de derde zetelrij, iets meer dan bij de huidige generatie. Inderdaad, dat lees je goed: de Espace in SUV-formaat is optioneel beschikbaar met een derde zitrij.

Welke motorisatie?

Welke motor krijgt deze nieuwe Espace? De tekens zijn tegenstrijdig. De wagen ligt immers op het CMF-CD-platform van de Alliantie Renault-Nissan, zoals onder meer ook de Renault Austral. Die bestaat als mild hybride en zelfopladende hybride. Maar de goudkleurige ‘e’ op de nieuwe badge, zoals bij de Megane E-Tech en die is wel volledig elektrisch. De tussenoplossing van de plug-in hybride dan maar? We zullen het zien wanneer Renault de wagen officieel onthult binnen enkele weken.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Autopartners Aartselaar 2630 Aartselaar
Autopartners Mechelen 2800 Mechelen
Autopartners Bornem 2880 Bornem
Group Pashuysen Leuven 3012 Leuven
Group Pashuysen Aarschot 3200 Aarschot
Group Pashuysen Diest 3290 Diest
Group Pashuysen Tienen 3300 Tienen
Group Pashuysen Genk 3600 Genk
Group Pashuysen Sint-Truiden 3800 Sint-Truiden
Renault Philippeville 5600 PHILIPPEVILLE
Renault Lodelinsart 6042 CHARLEROI
Renault Sud 6061 CHARLEROI
GSL Motors 6140 FONTAINE-L
Garage du Rond-Point Fleurus 6220 FLEURUS
Autoprecision 7100 LA
Van Mossel Devos-Capoen Kuurne 8520 Kuurne
Van Mossel Devos-Capoen Roeselare 8800 Roeselare
Autobedrijf Decleir 8820 Torhout
Van Mossel Devos-Capoen Menen 8930 Menen
Autopartners Temse 9140 Temse
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview