Renault Espace krijgt tweede leven als (geëlektrificeerde?) SUV

Autobouwers zijn in dubio. Enerzijds beschikken ze over beroemde namen zoals Mustang of Manta. Anderzijds zijn bepaalde koetswerktypes minder populair dan vroeger en zitten we in een transitieperiode richting EV’s. Daarom rijden vandaag de Ford Mustang Mach-E, een elektrische SUV, en binnenkort waarschijnlijk de Opel Manta Electric, eveneens elektrisch en SUV, rond op onze wegen. Renault wil dezelfde oefening maken met de Espace.

Daarmee zijn de Fransen niet aan hun proefstuk toe. De Megane E-Tech lijkt nu niet bepaald op zijn naamgenoot met verbrandingsmotor. En dat geldt ook voor de Espace. Naam als een klok, al zes generaties lang, maar de monovolume is al enkele jaren niet bepaald de populairste leerling van de klas.

De nieuwe Espace, die in het voorjaar zijn wereldpremière zal beleven, komt er dan ook als een… SUV, met forse schouderpartij, blijkt uit de teaserafbeelding die Renault vanmorgen de wereld instuurde! De Espace krimpt ook een stukje. Hij is 14 cm compacter en biedt een 2,48 m lange interieurruimte tot de derde zetelrij, iets meer dan bij de huidige generatie. Inderdaad, dat lees je goed: de Espace in SUV-formaat is optioneel beschikbaar met een derde zitrij.

Welke motorisatie?

Welke motor krijgt deze nieuwe Espace? De tekens zijn tegenstrijdig. De wagen ligt immers op het CMF-CD-platform van de Alliantie Renault-Nissan, zoals onder meer ook de Renault Austral. Die bestaat als mild hybride en zelfopladende hybride. Maar de goudkleurige ‘e’ op de nieuwe badge, zoals bij de Megane E-Tech en die is wel volledig elektrisch. De tussenoplossing van de plug-in hybride dan maar? We zullen het zien wanneer Renault de wagen officieel onthult binnen enkele weken.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine