Samenkomst BFFMM: “Politici, luister naar het veld!”

Vorige week kwam de Belgische Federatie van Fleet en Mobility Managers (BFFMM) voor het eerst sinds de covidpandemie weer samen. In de gebouwen van BMW BeLux stond de laadpaal als thema op de agenda.

“Politici, luister naar het veld”, dat was de intro van voorzitter Luc Pissens. “Te vaak worden regels opgelegd die zaken nodeloos complex maken, of volgt regelgeving veel te laat, wat voor vertraging zorgt. Nochtans is elektrisch rijden leuk en zullen in de toekomst de laatste struikelblokken op rijtechnisch vlak worden weggenomen met auto’s die 6, 7 of 800 km ver geraken op een volle batterij.”

Dat die toekomst elektrisch is en dat er al veel wagens beschikbaar zijn, vertelde gastheer Alain Peers. De Fleet Manager van BMW gidste de aanwezigen doorheen het geëlektrificeerde aanbod van BMW en MINI. Luminus deed hetzelfde voor zijn aanbod inzake intelligente laadoplossingen, thuis, onderweg en op kantoor.

Praktijk

Na de pauze was het tijd voor praktijk, met Michael De Meyer van Umicore die de elektrificatiestrategie van het bedrijf, waar hij als Compensation & Benefits Project Manager voor werkt, toelichtte. De belangrijkste boodschappen: “elektrificatie moet van bovenaf gedragen worden”, “de strategie van Umicore was er één van kostenneutraliteit, geen besparing” en “ga voor een open communicatie met de medewerkers.

Na De Meyer kwam fiscalist Michel Martens aan de beurt, die aan de hand van enkele quizvragen de complexe fiscaliteit omtrent de laadpaal uitlegde. FLEET.be schreef er al eerder enkele artikels over.

Afsluiten deed David Coertjens die de start-up UZE kwam voorstellen: een mobiele snellader. De bedoeling van het project is dat je als wagenparkbeheerder een oplaaddienst kan bestellen, waarna de mensen van UZE met hun mobiele batterijen jouw EV’s komen opladen. Ideaal voor wie over geen laadinfrastructuur beschikt wegens te duur of geen eigen parking. Om in de gaten te houden, dus!

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending