Sweco toont het goede mobiliteitsvoorbeeld

foto: Faye Pynaert

Sweco is een Zweede bedrijf dat vorm geeft aan de steden en gemeenschappen van morgen. Met zijn brede expertise heeft het een impact op een breed scala van sectoren, gaande van infrastructuur, gebouwen, industrie, energie, stadsontwikkeling en milieuconsulting. De Belgische tak SwecoBelgium zet nu zijn eigen filosofie in de praktijk met een doorgedreven mobiliteitsbeleid voor de medewerkers.

Maximale keuzevrijheid

De focus van dit nieuwe mobiliteitsbeleid ligt op de inzet van baanbrekende mobiliteitsinitiatieven en tools, maximale keuzevrijheid en de beperking van het aantal verplaatsingen.

Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium: “Flexibiliteit is het ordewoord om als organisatie te blijven groeien. We dienen vaste patronen te verlaten en op zoek te gaan naar dynamische maatregelen die met onze veeleisende maatschappij meegroeien. Op onze website www.swecourbaninsight.com lees je hoe wij de mobiliteitstoekomst vorm willen geven. Wat vandaag goed werkt, moet ook jaren later nog een verstandige keuze zijn. Ons nieuw mobiliteitsbeleid laat ruimte voor alle mogelijke toekomstige scenario’s. Het duurzaamheidsstreven zit trouwens vervat in het Sweco-DNA. Dit uit zich zowel in onze projecten als in onze werkmethodes en beleidslijnen. Duurzame mobiliteit voor én door onze medewerkers is een evidentie: ‘Practise what you preach’.”

Verschillende mobiliteitsbehoeften à la carte invullen

Foto: Faye Pynaert

Stijn Van Pee, mobiliteitsexpert bij Sweco, legt uit: “Uit onze monitoring blijkt dat de medewerkers van Sweco een divers verplaatsingspatroon hebben en dat er tussen de vestigingen veel verschillen zijn qua mobiliteitsbehoeften. Het gaat daarbij niet enkel om het woon-werkverkeer, maar ook om zakelijke en privéverplaatsingen en alle mogelijke combinaties. Daarom is het wenselijk om vlot, flexibel en snel alle vervoersmogelijkheden ter beschikking te hebben. Dit zorgt ervoor dat onze medewerkers bewustere keuzes maken en dat iedereen op elk moment over meerdere mobiliteitsoplossingen beschikt.”

Cascadeprincipe

Het promoten en faciliteren van duurzame mobiliteit gebeurt bij Sweco volgens een cascadeprincipe. In eerste instantie tracht men het aantal verplaatsingen te beperken. Hiervoor maakt men gebruik van telewerk in combinatie met performante clouddiensten en overlegt men bijvoorbeeld via Skype. Is er een verplaatsingsbehoefte, dan hebben de medewerkers een ruim pakket aan alternatieve vervoersmanieren die ze op hun maat kunnen inzetten. In bepaalde gevallen is de auto de meest aangewezen keuze, maar door de brede waaier aan alternatieven worden medewerkers minder auto-afhankelijk. Daarnaast wordt ook een geleidelijke omschakeling naar elektrische wagens voorzien.

Zwitsers zakmes voor alle mobiliteitsbehoeften

Foto: Faye Pynaert

De Sweco-kantoren worden zo bereikbaar mogelijk ingeplant, vlakbij multimodale knooppunten en treinstations. Bovendien beschikken de medewerkers over een kant-en-klare toolbox aan flexibele maatregelen. Naast bekende initiatieven, zoals deel- en poolfietsen, fietslease, Cambio, carpool en gratis openbaar vervoer, voorziet Sweco ook innovatieve oplossingen waarbij ‘Mobility-as-a-Service’ (MaaS) de leidraad is. Zo gebruiken ze de Olympus-app (Artemis) om de alternatieven  toegankelijk en aantrekkelijk voor te schotelen. SwecoBelgium neemt ook deel aan de test van de ‘Office on Wheels’ kantoorbus.

Maximale inzet van elektrische wagens

De verplaatsingen die omwille van het traject of andere randvoorwaarden toch met de auto gebeuren, maakt Sweco zo duurzaam mogelijk. Dit omvat de snelle omschakeling naar een wagenpark met enkel elektrische en benzinewagens. In iedere bedrijfswagencategorie biedt Sweco een volwaardig elektrisch alternatief aan. Dankzij een e-car roadshow met testritten effent men het pad voor elektrisch rijden en begeleidt men de medewerkers die de overstap maken. Op lange termijn zal het wagenpark louter uit elektrische modellen bestaan.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Mobility